interview

'Besef hoe sterk je bent' en nog drie levenslessen van Patricia Paay

'Besef hoe sterk je bent' en nog drie levenslessen van Patricia Paay

Het leven van Patricia Paay kent op z’n zachtst gezegd pieken en dalen, maar je krijgt haar niet zomaar klein. Op LINDA.festival deelt ze haar nieuw ontdekte levenslessen.

| Ashley Doogan

En vandaag geeft ze ons alvast een voorproefje.

Bewaak je telefoon

“‘Tegenwoordig kan alles’, zei mijn ex-man al, toen ik hem na de lek in paniek belde. Hacken, pikken, je identiteit overnemen. Ik heb daar nooit over nagedacht. Dit was een harde les, maar wel eentje die ik ter harte neem. Ik liet mijn telefoon vaak per ongeluk in een winkel liggen. Nu ben ik meer zoals mijn dochter: ik heb ‘m altijd in mijn handen. Ik slaap er nog nét niet mee.”

Geloof niet alles wat je leest

“De vrouwen die de roddelbladen lezen wil ik meegeven dat ze niet alles moeten geloven. Zie het als entertainment – met een kopje koffie erbij – maar neem het niet serieus. De meeste roddelbladen checken niets meer. Ik had zo veel pijn, maar de media maakten het erger. Respectloos vond ik het. Ik dacht: ik ben toch wel meer dan dit? Ik heb toch wel meer betekend? Ik schijn ‘goed te verkopen’, maar voor hen ben je niets waard.”

Weet wat echt belangrijk is in het leven

“Van nature ben ik goed van vertrouwen, maar ik heb geleerd mezelf meer te beschermen. Vroeger noemde ik mensen al snel vrienden, nu spreek ik eerder van ‘leuke kennissen’. Familie is het allerbelangrijkst, daar ben ik met mijn neus op gedrukt. Dat besef wil ik anderen ook meegeven. Mijn vader, moeder, dochter, zus en man: hun liefde is onvoorwaardelijk en we zijn echt dichter naar elkaar toegegroeid. Mijn man heeft hier niet voor gekozen, maar gaat er zo goed mee om. Alle respect voor hem.”

Besef hoe sterk je bent

“Ik ben lang niet de enige die dit is overkomen en het gaat vaker gebeuren. Je moet erg sterk zijn om dit te doorstaan als vrouw. Ik ben erg ‘levensnieuwsgierig’ – en ja, daarmee ben ik ook flink de mist in gegaan – maar ik zie het leven als vrolijk en leuk. Bijna kinderlijk. Nu ben ik volwassener geworden, ik denk beter na voor ik iets doe. Maar mijn enthousiasme hebben ze niet van me afgepakt: ik blijf zoals ik ben.”

Meer levenslessen van Patricia? Op LINDA.festival verklapt ze meer, met andere sterke vrouw Olcay Gulsen aan haar zijde. De mode-ondernemer had een lastig jaar nadat haar bedrijf failliet ging en ook zij komt vertellen over zonneschijn na een periode van regen. Heb jij je festivaltickets al?

Lees ook
Patricia Paay en Johan Vlemmix vervolgen strijd om sekspop in rechtbank

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | LINDA.FESTIVAL | #TEAMPATRIES | #STOPONLINESHAMING

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA. 142 Cornelie Tollens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser