Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Patricia Paay zit in 'BN'ers in Therapie': 'Men vergeet weleens dat ik ook een mens ben'

Patricia Paay zit in 'BN'ers in Therapie': 'Men vergeet weleens dat ik ook een mens ben'

Deze week is Patricia Paay samen met haar dochter Christina te zien in het nieuwe programma ‘BN’ers in therapie’. De twee stellen zich behoorlijk kwetsbaar op en gaan in gesprek met een psychiater. 

| Maaike van de Graaf

Er zaten veel emoties nog behoorlijk hoog, vertelt Patricia ons.

Lees ook
Christina Curry doet lieve oproep voor haar jarige moeder Patricia Paay

‘BN’ers in therapie’

Vanaf aanstaande donderdag (17 mei) is in het nieuwe programma te zien hoe een aantal BN’ers in gesprek gaat met psychiater Esther van Fenema. Esther zal hen proberen te helpen om te gaan met moeilijke situaties waarin zij in terecht zijn gekomen. En dat zijn er bij Patricia Paay nogal wat.

Nogal veel

Patricia vertelt ons dat ze behoorlijk lang twijfelde of ze wel mee zou doen aan het programma. Ze was bang voor reacties. “Maar toch besloot ik het te doen, praten lucht namelijk áltijd op en ik vind het dan ook fijn om via deze manier mijn verhaal te doen.” Ze wil daarmee aangeven hoe belangrijk het is om – juist in moeilijke tijden – te blijven praten. Een andere reden voor haar om mee te doen,  is om te laten zien hoe mensen soms in de media kapot worden gemaakt. “Dat heeft er bij mij zo ingehakt dat ik graag wil laten zien dat het zo niet langer kan.”

Lees ook
Rechter buigt zich in juni over zaak Patricia Paay: ‘Ik heb er voorlopig nog m’n handen vol aan’

Geen normaal leven

Iedereen weet natuurlijk dat Paay regelmatig in de schijnwerpers van de showbizz staat en dat gaat haar dan ook niet in de koude kleren zitten. “Sinds ik bekend ben heb ik eigenlijk geen normaal leven meer.” “Iedereen wil altijd wat van mij en overal praten ze over me.” Dat vindt ze jammer en inmiddels heeft ze een dikke huid gecreëerd om zich daar tegen te wapenen, maar dat is wel eens anders geweest. “Mensen denken dat het allemaal maar kan en vergeten dat ik ook een mens ben.”

Onzeker

En die “harde wereld” zoals ze die zelf beschrijft maakt haar onzeker. “Als ik op straat loop denk ik ook: zouden ze het ooit vergeten? Wat zullen mensen wel niet denken?”. Daardoor zit er bij haar zowel verdriet als woede vast en die twee zijn tijdens de gesprekken met psychiater Fenema weer omhoog gekomen. “Maar uiteindelijk luchtte dat alleen maar op.”

Lees ook
Patricia Paay blikt in LINDA. terug op gelekte seksfilmpjes: ‘Ze krijgen me sowieso niet klein’

Samen met haar dochter

Ook haar dochter Christina Curry is te zien in het programma. En ondanks dat de band tussen moeder en dochter al heel goed is, “is het altijd fijn om te horen waar zij op dat moment mee zit.” Zo laat Patricia weten dat de scheiding tussen haar en de vader van Christina, Adam Curry, hun dochter nog steeds dwarszit. “Zij is er als het ware tussendoor geglipt en dat is vervelend.”

Patricia Paay en haar dochter Christina zijn op 17 mei te zien in BN’ers in therapie bij RTL. 

Voor de LINDA.tv-serie Bekende Baasjes is Kimberley Klaver bij Christina om over haar huisdieren te praten:

Meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s? Volg LINDA.tv dan op Facebook.

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA. 142 / Cornelie Tollens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser