Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Ondernemende tweeling helpt bedrijven aan werknemers met 'blind audition'

Ondernemende tweeling helpt bedrijven aan werknemers met 'blind audition'

Tweelingzussen Charlotte en Fleur Melkert (21) startten twee jaar geleden een eigen recruitmentbureau. Ze constateerden dat veel bedrijven worstelen met de sollicitatieprocedure en lanceerden vandaag een slim hulpmiddel.

| Robin Nanninga

Wij spraken Co-Founder Charlotte (rechts) over hun tool waarmee bedrijven het complete cv van sollicitanten te zien krijgen, behálve de persoonlijke gegevens. Net een blind audition dus.

Lees ook
Agenten delen persoonlijke ervaringen van discriminatie op de werkvloer

Discriminatie

Discriminatie op de werkvloer is een groot probleem, al jaren. Het gebeurt nog altijd dat werkgevers sollicitanten – al dan niet onbewust – afwijzen op vooroordelen. Fleur en Charlotte kwamen die strubbelingen tegen bij klanten van hun recruitmentbureau Female Investments. Ze broedden op een oplossing en lijken die nu met hun techbedrijf Equalture gevonden te hebben.

Geen vooroordelen

Dat de tweeling een belangrijk punt aansnijdt met hun startup, blijkt wel uit het feit dat Equalture – al voor dat de website goed en wel gelanceerd was – prijzen binnensleepte en uit de vele investeerders die vertrouwen hebben in het idee. Waar we het nu precies over hebben? Charlotte legt uit. “Bedrijven kunnen bij ons een vacature aanmaken. Wanneer iemand reageert, worden alle gegevens waarop iemand bevooroordeeld kan worden, verwijderd. Als een bedrijf zegt: ‘Die wil ik spreken’, dan krijgt de sollicitant een melding dat hij of zij door is naar de volgende ronde.”

Eerlijke manier

Het eerste stadium van personeel werven – het doorspitten van al die brieven – wordt op deze manier volledig gedreven door data. “In landen als Engeland en de Verenigde Staten zie je dit al meer”, weet Charlotte. “Over vijf jaar is blind hiring de nieuwe standaard”, voorspelt ze. “Nu vinden bedrijven het misschien nog een beetje eng, maar het is de eerlijkste manier van solliciteren.”

Vertrouwen

Equalture is vanochtend gelanceerd. De jonge ondernemers – die bedrijfskunde (Charlotte) en criminologie (Fleur) studeren – hebben een rotsvast vertrouwen in hun startup. “Toen het nog slechts een plan op papier was, kregen we 99 keer te horen dat investeerders er niets in zien. We bleven elkaar oppeppen. De honderdste keer was het raak. We geloven in ons plan. We hebben een goed verhaal en een duidelijke visie.”

NIEUWS | INTERVIEW | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: Equalture

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser