Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Olcay Gulsen (38) over roerig jaar: 'Ik was extreem streberig en ben mezelf voorbijgelopen'

Olcay Gulsen (38) over roerig jaar: 'Ik was extreem streberig en ben mezelf voorbijgelopen'

Het was een veelbewogen jaar voor Olcay Gulsen (38). Ze stapte op bij haar eigen modelabel Supertrash, ging aan de slag als presentator voor ‘Boxing Stars’ en ze brengt op 13 november een parfum op de markt.

| Elisa Heisen

”Het was een jaar van hoogte- en dieptepunten, maar ik kan nu zeggen dat het goed met me gaat”, vertelt ze als we haar bellen.

Geen geboren leider

Eind februari stopte Olcay Gulsen als CEO bij haar eigen modelabel Supertrash, dat toen al een jaar in zwaar weer verkeerde. In maart van dit jaar ging het bedrijf failliet. Toch waren de financiële problemen volgens haar niet de reden van haar vertrek, zegt Olcay. ”Ik zat de laatste twee jaar al niet meer op mijn plek en voelde me niet meer thuis. Het bedrijf was erg gegroeid en het management was veranderd. Ik heb altijd graag een creatieve rol gehad, maar de laatste jaren hield ik me meer bezig met leidinggeven. Dat paste niet bij me. Sommige mensen zijn geboren leiders, maar dat ben ik niet. En ik ben natuurlijk ouder geworden en daardoor ook veranderd.”

Emotioneel

Het faillissement was voor haar, ondanks dat haar vertrek van een maand eerder, ”emotioneel” en ”heftig”. ”Ik vond het vreselijk. Ik heb er toch veertien jaar gewerkt. Maar ik vond het vooral heel erg voor mijn collega’s, want zij raakten hun baan kwijt.” Voor de ongeveer zestig medewerkers werd in maart ontslag aangevraagd.

Boxing Stars

Inmiddels gaat het een stuk beter met Olcay. Ze heeft het naar haar zin bij RTL Boulevard en is blij met haar programma Beter Laat Dan Nooit. Momenteel presenteert ze ook samen met Ruben Nicolai het programma Boxing Stars, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in een bokswedstrijd die live wordt uitgezonden vanuit Amsterdam. Vanavond verschijnt de tweede aflevering op tv. ”Ik ben wel vaker onderdeel geweest van een studio-show, maar niet zo groot als deze en ik had er ook nog nooit zelf eentje gepresenteerd. Het is onwijs spannend, maar het is ook echt te gek om te doen.”

Perfectionistisch

Ook in haar hoofd heeft Olcay sinds haar vertrek bij Supertrash meer rust gecreëerd. ”Vroeger moest alles wat ik deed perfect zijn. Ik was extreem streberig en daarin ben ik mezelf echt wel voorbijgelopen. Ik ben heel hard op mijn bek gegaan, maar daar heb ik ook veel van geleerd. Nu kan ik het allemaal wat beter loslaten. Niet alles hoeft perfect te zijn en het is niet erg om fouten te maken.”

Parfum

Olcay heeft nu meer tijd om dingen te doen die ze écht leuk vindt. Zo heeft ze een eigen parfum ontwikkeld dat vanaf 13 november verkrijgbaar is: Femme Power. Hoewel ze voor Supertrash al eerder parfum op de markt bracht, is het proces deze keer anders verlopen. ”Ik wilde echt een geur bedenken die bij mij past. Daar heb ik de tijd voor genomen. Ik ben drie á vier maanden bezig geweest met het ontwerpen van de geur, en heb ook de flesjes zelf ontworpen. Ik draag het parfum op aan sterke vrouwen en ben er heel blij mee.”

Lees ook
Olcay open over poging van haar moeder om abortus te plegen: ‘Ik ben blij dat die mislukt is’

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA.164

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser