Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Nooit meer alleen naar een feestje: die knappe +1 kun je huren

Nooit meer alleen naar een feestje: die knappe +1 kun je huren

Geen zin om – weer – alleen naar die familiereünie te gaan? Doe dan gewoon alsof je een leuke vent aan je zijde hebt door er eentje te huren. En als hij bevalt, dan neem je gewoon een abonnement op hem.

| Annemarie van Ulden

Huur een Heer is geen datingsite of escortservice, maar je kunt er wel terecht voor een knappe man. LINDAnieuws belde met initiatiefnemer Lauren Haenen.

Groeiende vraag naar mannen
Huur een Heer bestaat inmiddels vijf jaar, maar groeit gestaag. Het blijft een nichemarkt, maar de vraag naar mannen voor overdag of  ’s avonds groeit, zegt Lauren. Wanneer je een vent kunt gebruiken: om goed voor de dag te komen op een galadiner, om niet wéér lastige vragen van ooms en tantes te krijgen op een familiereünie of om een vervelende ex terug te pakken.

‘Ik bescherm mijn mannen’
Ja, voor dat laatste kunnen mijn mannen ook worden ingezet. Maar daarmee ben ik wel voorzichtig hoor, ik wil natuurlijk niet een van hen iets overkomt. Ik moet ze wel beschermen.

Bijzonder verzoek
De mannen die te huur zijn moeten voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten ze charismatisch zijn, welgemanierd, galant, sociaal en natuurlijk leuk zijn om naar te kijken. Ik krijg ook wel eens bijzondere verzoeken, laatst zocht een vrouw aanhang voor naar een literatuurevenement. Hij moest dus goed belezen zijn. Die had ik ook in mijn bestand. Dat bestand bestaat nu uit 25 tot 30 mannen.

Mee naar galadiner: 500 euro
Een leuke man om mee te nemen naar een galadiner – de hele avond beschikbaar en kennis van etiquette – kost zo’n 500 euro. Een uurtje naar een borrel kost je zo’n 150 euro. Bevalt de man je wel en lijkt het je leuk – en geloofwaardig – vaker met dezelfde man te verschijnen, dan kun je een abonnement nemen waarbij je vooraf een aantal data vastlegt én korting krijgt.

‘Handje vasthouden is de max’
Een leuke avond uit moet lukken met een van de heren, maar verwacht niet meer dan dat. Handje vasthouden is echt de max. Als ik in voorgesprekken merk dat een vrouw andere bedoelingen heeft, gaat het niet door. Al bloeit er ook wel eens iets op tussen de twee. Dan ga ik er tussenuit en hoeft zij – uiteraard – niet meer te betalen.

‘Dit is mijn pretproject’
Op de website staan voorbeeldprofielen, omdat de mannen anoniem willen blijven. Maar ze lijken er wel echt op. Zo hebben we echt een piloot, een webdesigner en een projectmanager. Een leuk bijbaantje voor de mannen die er gemiddeld een paar honderd euro per keer aan verdienen. Ik reken 50 euro bemiddelingskosten, de rest is voor de man. Dit is mijn pretproject. 

NIEUWS | INTERVIEW

Foto: Lauren Haenen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

AnnaAnna

Ik heb goede ervaring met http://www.thegentlemansociety.com/en/home

mollymolly

mooi toch!

JanineJanine

Zullen er geen mannen zijn die op deze manier een 'vrouw'willen huren. Lijkt mij wel wat, ben op zoek naar werk :D

roosroos

Zal wel voor de rijke vrouwen zijn??? Ik kan nog geen abonnee worden van De Donald Duck !!!!!

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser