interview

Nederlandse acteur Achraf Koutet (21) grijpt nét naast rol van Disney's Aladdin

Nederlandse acteur Achraf Koutet (21) grijpt nét naast rol van Disney's Aladdin

Vorige week ging het gerucht dat Nederlandse acteur Achraf Koutet (21) in de race was voor de rol van Aladdin in de gelijknamige Disneyfilm. Dat blijkt waar. Achraf is het alleen nét niet geworden.

| Pim Prins

De jonge acteur – onder meer bekend van de NPO-serie Land van Lubbers (AVROTROS) – spraken wij over zijn auditie en stelden hem natuurlijk de vraag: hoe is Disney bij hem terecht gekomen?

Lees ook
Moeite met vinden acteur Aladdin? Volgens twitter zoekt Disney fout

Je bent het niet geworden! Wat jammer.
“Dat was inderdaad écht flink balen na zo’n lang en tof proces. Zaterdagochtend kreeg ik een persoonlijk mailtje van de regisseur Guy Ritchie. Hij vond het zelf ook heel erg jammer.”

Even terug naar het begin: hoe is Disney bij jou terecht gekomen?
“Via de Nederlandse casting director Marina Wijn. Zij had contact met mijn agent, omdat ze wist dat de producenten van de film nog op zoek waren naar een acteur voor de rol van Aladdin. Er zat nogal wat vaart achter, want eigenlijk zouden ze al bezig moeten zijn met filmen. Vijf weken geleden op een dinsdag kreeg ik een berichtje van mijn agent: ‘De castingdirector in Londen heeft filmpjes van je gezien en vraagt of je auditie wil doen’.”

Tof, en toen?
“Eerst heb ik er goed over nagedacht. Moet ik niet eerst mijn studie afmaken? Hoe groot is de kans dat ik het word? Zelfs nog overlegd met mijn klasgenoten. Die vroegen zich af of ik gek was geworden om dat te vragen en dat ik er voor moest gaan. Uiteindelijk ben ik er volledig voor gegaan.”

Ben je direct naar Hollywood gevlogen?
“Haha, nee. Ik moest in Nederland een scene spelen en het bekende Aladdin nummer A Whole New World zingen. Een filmpje hiervan hebben we opgestuurd en vervolgens kregen we een antwoord van Guy Ritchie zelf: of ik mezelf kon voorstellen in een andere video én een zelf gekozen nummer wilde zingen. Nou ja, prima natuurlijk. Daarop kregen we antwoord van de castingdirector: ’Wil je naar Londen komen?’’

Hoe voelde dat?
“We werden opgehaald door een chauffeur en helemaal begeleid door allerlei mensen. Bij mij gierden ondertussen de zenuwen door mijn hele lichaam. Na nog een korte auditie was het moment daar: ik kreeg medegedeeld dat ik de volgende dag zou Skypen met Guy Ritchie. Ik dacht: WOW. Met hem heb ik toen aan mijn spel gewerkt, zodat ik dat kon gebruiken voor de volgende auditie.”

Hoeveel audities heb je gehad dan?
“Uiteindelijk ben ik drie keer naar Londen gevolgen om screentests te doen. Je focust dan enkele dagen op het acteren, zang en uitspraak. Die screentest is overigens heel bijzonder. Ik stond eigenlijk gewoon op de set en moest daar met een crew van veertig man om mee heen even laten zien wat ik kon.”

Superspannend!
‘Ja, maar voornamelijk omdat er nog steeds geen nieuwe Aladdin was en de startdatum voor het filmen steeds dichterbij kwam. Vorige week maandag mocht ik mijn laatste screentest doen met Naomi Scott. Toen was overigens nog niet bekend dat zij de rol van Yasmine zou gaan vertolken.”

En na een paar dagen spanning, dan toch de teleurstelling.
“Er is altijd iemand die wint en iemand die verliest. Hij heeft het waarschijnlijk iets beter gedaan. Het is natuurlijk enorm jammer allemaal, máár ik ga nog steeds de film kijken hoor, haha. Guy en ik hadden een goede klik en we hebben de wens naar elkaar uitgesproken om ooit met elkaar samen te gaan werken.”

Dat zou heel leuk zijn. Heb je eigenlijk andere projecten lopen?
“Haha, nou daar kan ik nog niet zoveel over zeggen. Er liggen nu wat internationale lijntjes open, maar daar is nog helemaal niets zeker van.”

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Favor Talents

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Meer interview

Lees dit ook even

Meer interview

Please update your browser