Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Moeder van 'danszusjes' Norah, Yarah en Rosa is trots: 'Ik had daar niet durven staan'

Hartstikke viral gingen ze met hun optreden in ‘The Ellen DeGeneres Show’: de zusjes Norah, Yara (allebei 12) en Rosa (10) Mukanga. Moeder Lieke kon helaas niet mee met ze naar Amerika, maar is wel ontzettend trots.

| Boris Lemereis

We belden haar op om te vragen hoe zij de afgelopen week heeft beleefd.

Lees ook
Nederlandse zusjes stelen de show bij Ellen DeGeneres en geven de presentatrice een les Nederlands

Onwerkelijk

Het begon allemaal met een mailtje, dat “midden in de nacht” kwam, vertelt Lieke. “Dat was heel onwerkelijk. Ongelooflijk, als ze drie meisjes uit een dorpje in Nederland zó ontdekken. Ik was in extase.” Het duurde nog even – meerdere telefoongesprekken en drie Skype-ontmoetingen – voordat de zusjes eindelijk meer wisten, maar toen werd duidelijk: ze mochten optreden in The Ellen DeGeneres Show.

Met de paplepel

Een nieuw hoogtepunt in een (nu al) lange danscarrière  van de meiden. Dansen doen ze al van jongs af aan. Lieke: “Dat is altijd wel een familieding geweest. Als we vroeger klaar waren met eten, gingen alle stoelen opzij en gingen we met z’n allen dansen. Dat is al vanaf dat ze twee waren. Ook stond er thuis altijd muziek aan. R&B en funk. Ze zijn niet met K3 opgegroeid, zeg maar.”

De familie Mukanga:

Niet mee

Lieke zelf ging niet mee naar Amerika voor de opnames van The Ellen DeGeneres Show. “Er mocht maar één ouder mee, en mijn man is bovendien altijd degene die mee gaat naar dansevenementen. We hebben ook nog een dochter van drie jaar oud, Ebo-jazz, dus het was ook niet echt handig geweest om allebei weg te gaan.”

Zenuwachtiger dan zij

“Op de avond van show kon ik niet slapen van de spanning. Gelukkig stuurde mijn man een filmpje, hij had backstage gefilmd. Ik was supertrots. Ik hoorde ook dat ze een halfuur van tevoren niet wisten welke dans het zou worden. En ook de vragen wisten ze niet van tevoren. Nou, ik had daar als volwassen vrouw niet durven staan. Ik denk dat ik zenuwachtiger was dan zij.”

Lees ook
Zó kregen ze het voor elkaar: Nederlandse zusjes vertellen over dansoptredens bij Ellen DeGeneres

Lesje Nederlands

Voor Norah, Yara en Rosa was het echter geen probleem. Ze dansten de sterren van de hemel en wisten ook nog in goed Engels antwoorden te geven op de vragen van Ellen. Ook het lesje Nederlands dat de meisjes aan Ellen gaven, was niét van tevoren besproken, vertelt Lieke.

Veel aandacht

Het filmpje ging viral. “Ik zat natuurlijk thuis en heb ontzettend veel telefoontjes gehad. Ik had al vermoedens dat ze veel aandacht zouden krijgen, maar zó veel…” De meisjes hebben bijvoorbeeld contact met LauriAnn ‘Boomkack’ Gibson, die onder meer choreograaf is van P. Diddy en in Amerika een groot dansprogramma presenteert. Ze heeft afgesproken in de toekomst een keer samen te gaan werken.”

Het vierde zusje

En hoe zit het met de driejarige Ebo-Jazz? Kunnen we binnenkort een vierde danser in de groep verwachten? “Zij vindt het superleuk en groeit er echt in mee. Als ze muziek hoort, begint ze meteen te bouncen.” Tot nu toe is Ebo-Jazz nog een beetje verlegen als er veel aandacht op haar gericht is, vertelt Lieke, maar wie weet wordt ze ooit een van de ‘danszusjes’.

Lieke en haar vier meiden:

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Lieke / Still Ellen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser