Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Micha zoekt onbekende man die babykleding voor hem betaalde: 'Ik wil hem graag bedanken'

Micha zoekt onbekende man die babykleding voor hem betaalde: 'Ik wil hem graag bedanken'

Micha (36) stond deze week met een berg kinderkleding bij de kassa toen hij erachter kwam dat hij zijn portemonnee was vergeten. Een man achter hem twijfelde geen seconde en besloot voor hem te betalen. 

| Maaike van de Graaf

Nu is Micha via Facebook op zoek naar de gulle gever, zodat hij hem nogmaals kan bedanken. Wij belden hem op.

Lees ook
Joelle zoekt festivalcrush Hans via Facebook, maar er is één klein obstakel

Net vader geworden

Micha (foto) is zes weken geleden voor het eerst vader geworden. Zoon Joe (ook op de foto) zorgt naast heel veel liefde, ook voor de nodige vermoeidheid en dus was Micha er niet helemaal bij toen hij voor de kassa bij de Prénatal stond. Hij vertelt ons: “We hadden wat cadeaubonnen gekregen en eenmaal in de winkel werd ik zo enthousiast van alle spullen dat ik veel meer in m’n mandje stopte dan de cadeaubonnen waard waren.” Micha moest nog elf euro bij betalen, maar had door het nodige slaapgebrek zijn portemonnee in de auto laten liggen.

‘Ik betaal’

Net toen hij tegen de vrouw achter de kassa zei dat hij wel eventjes naar de auto zou rennen, vroeg een man achter hem: “Ben je voor je eerste kind aan het shoppen?”. “Blijkbaar straalde ik uit dat het voor mij allemaal nieuw was”, grapt Micha. Toen hij de man dan ook vertelde dat het voor de eerste was, zei die resoluut: “Ik betaal voor je.” Micha vertelt dat hij eerst een paar keer tegen de man zei dat het écht niet hoefde, maar voor hij er erg in had, zat de pinpas van de meneer achter hem al in het pinapparaat.

Van z’n à propos

“Ik stond echt met m’n bek vol tanden, maar kon niet veel meer uitkramen dan een paar keer ‘dank je wel’.” Pas later toen Micha thuis op de bank lag, dacht hij: ‘ik moet iets terug doen voor die lieve man’. Het gebeurt namelijk niet dagelijks dat iemand in de rij voor je betaalt en dus reden genoeg om hem te bedanken. Alleen was dat lastig: Micha weet niet wie de man is en waar hij woont.

Bedanken maar

En dus deed de kersverse vader diezelfde middag nog een oproep via Facebook waarmee hij hoopt de gulle gever te vinden. “Ik verhuur zelf springkussens en kan me nog herinneren dat de man tegen mij zei dat hij zelf ook kinderen heeft.” “Hoe leuk is het als ik hem, zijn vrouw en kinderen een dag plezier kan bezorgen?” Dat is wel het minste wat Micha kan doen, vindt hij, maar dan moet hij de gulle gever wel vinden. Helaas is dat nog niet gebeurd, ondanks dat de oproep al bijna driehonderd keer is gedeeld. Micha hoopt dat nóg meer mensen zijn oproep zullen delen.

Oproep van Micha:

NIEUWS | KINDEREN | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Micha

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser