interview

Martine (34) had koningsdroom, maar krijgt een tweede zoon: 'Ik mag toch mijn voorkeur uitspreken?'

Martine (34) had koningsdroom, maar krijgt een tweede zoon: 'Ik mag toch mijn voorkeur uitspreken?'

Naar aanleiding van het artikel over ‘gender disappointment’ gaven veel lezers aan dat een voorkeur hebben voor het geslacht van je kind geen taboe zou moeten zijn. Journalist Martine (34, foto) kent het gevoel.

| Jules de Keiser

Ze hoopte op een meisje, maar krijgt nu weer een jongetje. Wij spraken haar.

Lees ook
Nog steeds taboe: teleurgesteld zijn over het geslacht van je (ongeboren) kind

Hoopte op een meisje
Martine en haar omgeving wisten het zeker: deze keer zou het een meisje worden. “De zwangerschap voelde anders dan de vorige keer, en daar ga je dingen bij denken. Ik heb extra vroeg een geslachtsbepalende echo laten maken en daaruit bleek dat ik weer een jongen zou krijgen. De verloskundige zei: ‘Ik zie heel duidelijk iets tussen de beentjes.'”

Koningsgezin 
De eerste die de teleurstelling uitsprak was de zoon van Martine: Mees (5). “Mees wilde heel graag een zusje en ik zelf wilde ook een dochter. Ik had een koningsdroom: een zoon én een dochter. Een mini-me van mijzelf en een mini-me van mijn man. Maar dat gaat nu niet zo zijn: ik word een jongensmoeder. En daar kijk ik ook heel erg naar uit”, vertelt Martine.

Zoon Mees (5) 

Wat een onzin dat taboe
In het artikel uit Volkskrant Magazine waar we vanochtend over schreven, staat dat teleurstelling over het geslacht van een (ongeboren) kind een groot taboe is. “Dat vind ik echt onzin”, zegt Martine. “Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zeggen dat ik ondankbaar overkom, maar ik mag toch wel gewoon mijn voorkeur uitspreken? Mannen mogen zeggen dat ze graag een zoon willen om dan samen te kunnen voetballen en ravotten. Waarom zouden vrouwen dan niet mogen uitspreken dat ze graag een dochter willen? Dit taboe moet niet bestaan,” zo stelt Martine.

Martine (34)

Een derde kind
“Als er ooit een derde kind komt, dan zou ik met een jongen weer heel blij zijn, maar toch hoop ik ook op een dochter. Dat zal zo blijven en dat moet ik gewoon kunnen zeggen,” aldus Martine. “Ik ga nergens van uit, maar ik kon het niet laten om meisjeskleertjes van de eenmalige kinderlijn van Victoria Beckham aan te schaffen. Maar die blijven, voorlopig in elk geval, gewoon in de kast.”

Hoop jij ook op een kindje? Of ben je in blijde verwachting? Bekijk hier een aflevering van Hopen op een Wonder van LINDA.tv.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Martine

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser