interview

Martin Garrix kiest: vijf duivelse dilemma's van LINDAnieuws

Martin Garrix kiest: vijf duivelse dilemma's van LINDAnieuws

Martin Garrix (21) is dé headliner van het Amsterdam Dance Event, dat woensdag weer van start is gegaan. Wij legden de beste dj van de wereld vijf lastige dilemma’s voor.

| Verena Verhoeven

Zo leren we onder andere dat Martijn Garritsen, zoals Martin Garrix echt heet, van een dansje houdt en wel een Hollandse meelaller zou willen maken.

Lees ook
Martin Garrix in open brief: ‘Ras, geslacht of seksuele voorkeur: iedereen is gelijk’

ADE
Martijn vliegt de hele wereld over en komt op de mooiste plekken. Toch draait hij nog steeds graag in ons kikkerlandje. “Dat blijft speciaal. Vooral omdat er dan veel vrienden en familie komen kijken. Het lukt nooit om hen allemaal tegelijk over te vliegen.” Dat brengt ons op het eerste dilemma.

Dilemma 1: Maar één week per jaar in het buitenland of maar één week per jaar in Nederland?

Martijn: “Dat is meteen wel een keihard dilemma. Voor mijn werk zou het niet kunnen dat ik maar één week per jaar in het buitenland ben, maar één week per jaar in Nederland is wel heel weinig.” Een dilemma zou geen dilemma zijn als hij niet móest kiezen. Daar vindt de dj een oplossing voor. “Ik denk dat ik dan toch voor het laatste ga, dan vlieg ik mijn familie en vrienden wel over.”

Martijn

Privéleven
Bij het grote succes van de Amstelveense dj, hoort ook een leven gevolgd door de roddelpers. Zo wordt er vaak gespeculeerd over wie het gelukkige meisje is dat met Martijn mag daten.

Dilemma 2: Op je dertigste klaar met je carrière en een anoniem huisje, boompje, beestje-leven met je grote liefde of nog steeds de beste dj ter wereld, maar weinig thuis en altijd roddels over wie nu wel of niet je vriendin is?

Martijn legt liever de nadruk op zijn muziek, dan dat hij ingaat op zijn privéleven. “Beste dj maakt me niet uit, maar ik hoop dat ik op mijn dertigste nog muziek mag maken. Dat is mijn allergrootste hobby.”

Lees ook
Kluun kiest: vijf duivelse dilemma’s van LINDAnieuws

Dance
Naast de muziek zal er natuurlijk gedanst worden op ADE. Ook bij Martijn gaan naar eigen zeggen niet alleen de handjes de lucht in. De heupen willen nog wel eens meedoen.

Dilemma 3: Voor je nieuwe track zelf een tekst inzingen of in je nieuwe videoclip het hele nummer solodansen?

“Ik kies toch het solodansen. Al zal het er niet fantastisch uit gaan zien; je wil me écht niet horen zingen.”

Martijn

Meezinger
Dat zingen kunnen we dus beter aan iemand anders overlaten. Gelukkig hebben we genoeg goede Nederlandse zangers in de aanbieding.

Dilemma 4: Werken aan een Hollandse meezinger met Dré Hazes of werken aan klassieke invloeden met operazangeres Tania Kross, bekend van De Beste Zangers van Nederland?

“Het lijkt me top om een keer een Nederlandse meezinger te maken”, antwoordt Martijn lachend. “Al denk ik dat klassieke invloeden ook best interessant zouden kunnen zijn.” Niet echt een keuze dus, maar omdat wij benieuwd zijn naar beide versies, vergeven we hem dat. “Ik kan door veel verschillende stijlen geïnspireerd raken en luister ook naar andere soorten muziek. Het is bijvoorbeeld fantastisch om met een echt orkest samen te werken.”

Martijn

Alle leeftijden
Aanstaande vrijdag en zaterdag is Martijn weer op Hollandse bodem te bewonderen en dat zal niet twee keer dezelfde show zijn. “Ik bepaal vaak mijn set pas als ik voor het publiek sta. Ik weet met welk nummer ik begin en eindig, maar daartussen laat ik het open. Dit vul ik in aan de hand van het publiek.” Een ander groot verschil is dat er de ene dag, zoals vaak bij dj’s, alleen mensen van achttien plus aanwezig zijn en de ander dag iedereen welkom is.

Dilemma 5: Draai je op ADE liever voor achttien plus of voor alle leeftijden?

“Dan voor alle leeftijden. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit jaar weer een show voor iedereen kan doen.” Ook de jonge fans kunnen dus de beste dj ter wereld eens live aan het werk zien. “Het is leuk dat fans die normaal altijd te jong zijn om naar mijn shows te komen, het nu ook een keer meemaken.”

Martin Garrix draait vrijdag 20 oktober van 22.00 uur – 5.00 uur (18+) en zaterdag 21 oktober van 17.00 uur – 22.00 uur (alle leeftijden) op ADE in de Amsterdam RAI.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | BEKEND | INTERVIEW | MUZIEK

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA.meiden 14 / Marc de Groot / Louis van Baar

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent
Advertorial

Paella, plaza's en prachtige parken: 10 x dit moet je doen als je in Valencia bent

Slechts tweeënhalf uur vliegen en je landt op de bakermat van de paella: Valencia. De stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en waar je dus absoluut een keertje heen moet. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser