interview

Mark volgde Pier Ebbinge, die rijke singles bij elkaar brengt: 'Bij succes betaal je 60.000 euro'

Mark volgde Pier Ebbinge, die rijke singles bij elkaar brengt: 'Bij succes betaal je 60.000 euro'

Pier Ebbinge (79) brengt sinds 2010 met veel succes vermogende singles bij elkaar. Zoals je al zult begrijpen: de datingservices voor dit specifieke publiek, kosten een lieve duit.

| Verena Verhoeven

Schrijver Mark Koster (49) dook in de wereld van deze ‘adviseur in liefdesgeluk’ en schreef er het juicy boek Cupdio voor de rijken over.

Pier Ebbinge Relationship

Pier zorgde er als succesvolle headhunter jarenlang voor dat mensen die op topposities werkten op de juiste werkplekken terecht kwamen. In 2010 kwam hij door een advertentie van een datingbureau op het idee om zijn koppelkwaliteiten nieuw leven in te blazen, in de datingwereld deze keer. Zo ontstond Pier Ebbinge Relationship voor high end partner search. “Maar noem hem geen bemiddelaar of koppelaar, dan wordt-ie woedend”, voegt Mark hieraan toe. “Dat vindt hij meer iets voor aardappelboeren.”

Waar je Pier van kan kennen? Bijvoorbeeld van de contactadvertenties in landelijke kranten:

20.000 tot 60.000 euro

Want dat high end staat niet voor niets bij de naam van zijn bureau vermeld. Om hulp van Pier te krijgen, betaal je al snel zo’n 20.000 euro. En bij succes ben je ongeveer 60.000 euro kwijt. “Dat klinkt natuurlijk als een hoog bedrag, maar Pier zegt dan: “Stel, je bent zestig en ik zorg ervoor dat jij nog twintig jaar van de liefde kan genieten, dan betaal je voor zoveel geluk maar een relatief klein bedrag per jaar.” En ik ben het daar eigenlijk wel mee eens.” De singles die bij Pier aan de deur kloppen, hebben dan ook geld genoeg en zijn vaak tussen de vijftig en zeventig jaar.

‘Chirurgisch onderzoek’

Wanneer je je bij Pier aanmeldt, begint je traject met een gesprek van 2,5 uur waarin Pier volgens Mark een soort “chirurgisch onderzoek” bij je doet en alles over je te weten komt. Daarna vindt hij vijf á zes geschikte kandidaten en kan het daten beginnen. Mark: “Pier is voorvechter van het slow daten. Bij hem gaat het om praten, investeren, afwegen, liefdevol zijn naar elkaar en bovenal je best doen. Wanneer je je er tijdens het proces te gemakkelijk vanaf maakt, krijg je van Pier op je lazer.” Dating-app Tinder, die vandaag precies zes jaar bestaat, gaat volgens Mark dan ook tegenovergesteld te werk. “Pier is compléét tegen die vleeskeuring.”

Pier en Mark vlak voor een radio-interview:

Pier Ebbinge Mark Koster daten liefde

Gênant

In het boek volgt Mark niet alleen de befaamde liefdesadviseur, maar ook singles die het traject doorlopen. Zo komen er volgens de schrijver allerlei juicy romantische, gênante en spannende momenten voorbij. “Ik volg een stel dat elkaar leuk vindt, maar wel de moeilijke momenten van het daten tegenkomt. Zo ging de weg naar ‘dé daad’ toe niet helemaal soepel.” Ook heeft hij gezien hoeveel succes het werk van Pier oplevert. “Hij had vorig jaar in één maand drie verschillende huwelijken die er zonder hem nooit gekomen waren.”

Tips

Na een jaar meegelopen te hebben, heeft Mark naast genoeg verhalen ook een hoop tips meegekregen. “Pier heeft een soort liefdesbijbel vol met tips geschreven die door het boek heen verweven zitten.” Gelukkig is hij niet te beroerd ons alvast een van die tips mee te geven. “Wat Pier heel erg opvalt, is dat vrouwen boven de vijftig een steeds grote eisenpakket opbouwen, terwijl mannen steeds aardiger worden en hun machogedrag loslaten. Door die lange wensenlijst is het natuurlijker moeilijker om de liefde te vinden. Niet alle mannen hebben een Nobelprijs gewonnen, zien eruit als George Clooney en hebben het IQ van Einstein. Een belangrijke tip is dus: wees wat minder kritisch.”

Lees ook
Van ijsbreker tot kledingadvies: dit zijn de vijf meest gestelde vragen over daten

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images / Mark Koster

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser