interview

Marjolein (56): 'Ik ontdekte net op tijd dat mijn flirt een oplichter is'

Marjolein (56): 'Ik ontdekte net op tijd dat mijn flirt een oplichter is'

Na twee weken chatten en bellen met een leuke man die zij via internet leerde kennen, kwam Marjolein (56) er via LINDA. achter dat haar Griekse prins een oplichter is.

| Gaby Boterkooper

De interviews over datingfraude in de laatste LINDA. zorgden ervoor dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen.

Lees ook
Neem vanaf woensdag tijd voor jezelf met de nieuwe LINDA. ‘ALL BY MYSELF’

Mooie Griekse man
“Hij benaderde me via een datingsite en was, aan zijn foto te zien, een mooie man. Hij had mijn leeftijd, wat een welkome afwisseling was met de oudere mannen die meestal op mijn profiel reageerden”, vertelt Marjolein aan LINDAnieuws. Hij noemde zichzelf Bail, was geboren in Griekenland en woonde dertig jaar in de VS. Door zijn scheiding was hij veel geld kwijtgeraakt, en vanwege zijn werk was hij naar Utrecht geëmigreerd.

Geldproblemen
“Na twee of drie dagen te hebben gechat, belden we voor het eerst. Hij zei precies de dingen die je wil horen als je op zoek bent naar een relatie. Toen ik hem vroeg of hij wilde afspreken, zei hij dat hij het nog even bij bellen wilde houden en rustig aan wilde doen.” Ook vertelde ‘Bail’ dat hij misschien binnenkort naar New York zou verhuizen, omdat hij daar had gesolliciteerd. Naarmate Marjolein hem beter leerde kennen, praatte hij steeds vaker over zijn geldproblemen en over hoe hij zijn eventuele nieuwe baan in New York zou kunnen financieren.

Stem van een donkere man
Maar bij een volgend telefoongesprek merkte Marjolein dat er iets niet goed zat: “De man die ik aan de telefoon had, had een stem die niet paste bij het plaatje dat ik van hem had gezien.” Toch negeerde ze dat. Alles wat hij verder zei, klopte namelijk wél: het was allemaal via internet te checken. Marjolein: “De dam waar hij in New York aan zou gaan werken was volgens Google inderdaad onder constructie en alle bedrijfsnamen die hij me doorstuurde bestonden.”

Baan in New York
Toen ze hem voor de zoveelste keer vroeg om af te spreken, meldde ‘Bail’ ineens dat hij de baan in New York had gekregen en meteen naar Amerika vertrok. Tijdens de zogenaamde vlucht hoorde Marjolein niets van hem en nadat hij ‘geland’ was kreeg ze weer een belletje.

Puzzelstukjes
Na twee weken intensief contact met ‘Bail’ viel de nieuwe LINDA.149 op haar deurmat, met daarin interviews over datingfraude. Ineens viel het kwartje bij Marjolein: ze heeft met een fraudeur van doen. De baan in de VS, de problemen met geld, maar vooral de stem: ze weet zeker dat ze al die tijd werd opgelicht. Direct daarna heeft ze het contact verbroken. “Zonder die LINDA. was ik er nooit zo snel achter gekomen.”

Haar tip voor andere mannen en vrouwen die via het internet daten: “Zorg dat je zo snel mogelijk afspreekt. En blijf op je hoede als iemand om geld vraagt.”

Lees ook
Susanna’s (51) liefdesverdriet: ‘Ik ging naar zijn huis en knipte z’n kleren kapot’

Ik wil meer…
Lees de zes verhalen van vrouwen die slachtoffer werden van datingfraude in de nieuwe LINDA. 149 ‘ALL BY MYSELF’ of op Blendle (€). LINDA. 149 ligt in de winkel en hier kan je ‘m bestellen.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marjolein

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Meer interview

Lees dit ook even

Meer interview

Please update your browser