interview

Laat initiatiefnemer Nina je overtuigen om deze petitie voor langer partnerverlof te tekenen

Laat initiatiefnemer Nina je overtuigen om deze petitie voor langer partnerverlof te tekenen

In Nederland krijgen partners twee dagen ouderschapsverlof. Schrikbarend weinig vergeleken met de rest van Europa. Dat moet anders, meent ondernemer Nina Pierson.

| Lisa Koetsenruijter

Ze startte op haar website Bedrock.nl een petitie en vertelt ons waarom dit onderwerp zo belangrijk is.

Lees ook
Aanstaande papa Leon krijgt als eerste ING-werknemer een maand vaderschapsverlof

Twee dagen
Eerst wat achtergrondinformatie: in Nederland krijgt de partner van een vrouw die net is bevallen twee dagen betaald kraamverlof. Daarnaast kunnen partners, sinds vorige maand, nog drie dagen ouderschapsverlof opnemen. Het ligt aan je cao of dat betaald is. Er zijn ook steeds meer bedrijven die langer verlof bieden. Zo maakte ING recent bekend partners een maand betaald vrij te geven als ze ouder worden.

Weinig
Die vijf officiële dagen zijn nogal schraal, vergeleken met veel andere (Europese) landen. Naast Ierland en Zwitserland hebben wij zelfs de slechtste verlofregeling voor partners. Gemiddeld genomen krijgen partners in Europa acht weken doorbetaald. Buurland België geeft negentien weken vrij, Duitse partners krijgen er negen.

Druk opvoeren
Dat moet dus anders. Reden voor Nina om ‘de druk vanuit de samenleving op te voeren’, zoals ze het zelf omschrijft. “Ik heb een Zweedse moeder, en heb van jongs af aan meegekregen hoe goed het daar geregeld is. Partners hebben daar allebei recht op veertien maanden verlof.”

Buurlanden
“Lang dacht ik: oké, zoiets kun je niet vergelijken met de situatie in Nederland. Maar nu omringende landen als Duitsland, Engeland en België ook om zijn, zie ik geen reden voor Nederland om achter te blijven.” Tijd voor een petitie. De insteek: ‘Modern ouderschap betekent een maand partnerverlof.’

Loonkloof dicht
Want langer partnerverlof heeft alleen maar voordelen. Voor moeders, vaders, kinderen, en de hele samenleving. Nina: “Het helpt bijvoorbeeld bij het dichten van de loonkloof. Uit een Zweeds onderzoek blijkt dat vrouwen zeven procent meer gaan verdienen bij langer vaderschapsverlof.”

Gelijkere verhoudingen
Het is ook in z’n algemeenheid goed voor de gelijke verhoudingen tussen ouders: “Krijgen vaders langer verlof, dan hoeven vrouwen minder vaak als enige en minder lang weg te blijven van hun werk. Zo komt er ook een einde aan zwangerschapsdiscriminatie.”

Eerlijkere taakverdeling
Kan een partner meer tijd alleen met zijn kind doorbrengen, dan is dat ook goed voor diens cognitieve ontwikkeling, zo blijkt ook uit onderzoek. “En de taakverdeling wordt er vanzelf eerlijker door, als de partner ook vaker alleen thuis is”, denkt Nina.

"The two most important days in your life are the one you were born and the one you find out why." Eckart Tolle noemt dat je innerlijke doel verwezenlijken: bewust te leven in volledige aanwezigheid, in het nu. Daar moet de focus liggen en het is iets dat iedereen kan realiseren. Secundair is pas het uiterlijke doel waar we zeker in het Westen voornamelijk de focus leggen. Wat ga je betekenen in relatie tot de wereld. Maar eigenlijk is dat makkelijker te verwezenlijken wanneer je eerst aan je innerlijke doel werkt. Voor mij is het uiterlijke doel, zoals ze in Japan zeggen Ikigai (reason to get up in the morning) het moederschap an zich maar ook SLA & Bedrock en wat er nog meer op mn pad mag komen. Ben meer dan dankbaar daarvoor. Zeker sinds de geboorte van Ella (hoe uitdagend de combinatie van moederschap en carrière soms ook is) voelt het alsof het helemaal insync is en ik precies aan het doen ben wat ik op dit moment moet doen. Maar help mezelf er toch dagelijks aan herinneren dat het in eerste instantie om het innerlijke doel mag gaan 🐥

A post shared by Nina Pierson (@ninapierson) on

Overbelaste moeders
Dat is belangrijk, want nu komt er nog veel terecht op de schouders van moeders. “In mijn omgeving zie ik het veel gebeuren, jonge moeders die alle ballen in de lucht moeten houden – werk, opvoeding én het huishouden – en daardoor overbelast raken.”

Dure keuze
Zelf had ze het ‘geluk’ dat zij en haar man ondernemers zijn. “Bij de geboorte van onze dochter kon Jop zeggen: ‘Ik ben de komende twee weken niet op kantoor.’ Maar zo’n keuze kost sommige mensen geld, dus je moet hem maar kunnen maken.”

Aandacht en actie
Sinds vanochtend hebben al meer dan tweeduizend mensen Nina’s petitie ondertekend. Je kunt dat hier ook doen. Wat ze ermee van plan is? “Ik ga in gesprek met politici. Eerst kijken hoeveel aandacht dit kan krijgen, dan gaan we daarna hopelijk vanzelf praten over oplossingen.”

Lieve vaders, moeders, toekomstige ouders en iedereen die zijn stem wil laten horen. Ik heb een VERZOEK aan jullie. Ik heb besloten eindelijk daad bij het woord te zoeken en een petitie te starten voor modern ouderschap en dat houdt (tenminste) 1 maand betaald partnerverlof in. En dat geldt voor iedereen dus naast werknemers ook ondernemers en zzp'ers. We staan op plek 16 van de Global Gender Gap index na landen als Duitsland, Frankrijk, Ruanda, Ierland, Filipijnen en Burundi mede vanwege het feit dat onze partners hier maar 2 dagen betaald verlof krijgen. En in 2019 zou dat naar 5 gaan waarvan een deel onbetaald. Dat gaat me veel en veel te langzaam dus tijd om de achterstand in te halen (even los van het feit hoe GOED het voor partner, moeder, kind en samenleving als geheel het ook zou zijn). Daarom mijn verzoek om de petitie voor modern ouderschap te ondertekenen en deze zo veel mogelijk te delen met jullie vrienden, familie, collega's en volgers. Alleen dan kunnen we een punt maken en zal ik het resultaat overhandigen aan de Tweede Kamer. Lees mijn volledige pleidooi via de link in mn bio of op @bedrockmagazine

A post shared by Nina Pierson (@ninapierson) on

Bewaren

NIEUWS | INTERVIEW | MEEPRATEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Nina Pierson

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser