interview

Julie (14) hoopt dat haar brief een steun is voor familie van overleden burgemeester

Julie (14) hoopt dat haar brief een steun is voor familie van overleden burgemeester

De vader van Julie (14) overleed twee jaar geleden aan dezelfde ziekte als Eberhard van der Laan. Ze schreef een emotionele brief aan de burgemeester, die ze eigenlijk eerder had willen sturen.

| Raounak Khaddari

LINDAnieuws sprak met Julie over haar brief die meer dan twaalfduizend keer werd gedeeld.

Lees ook
Jack van Gelder in tranen om brief van Julie (14) aan Eberhard van der Laan

Compliment van de burgemeester
Zes maanden nadat Julie Slagman haar vader verloor aan kanker, zat ze naast Van der Laan tijdens een kindergala. Ze las daar als Nationaal Voorleeskampioen een stuk voor uit het dagboek van Anne Frank. “De burgemeester vertelde na afloop dat ik heel mooi had voorgelezen.”

‘Diezelfde stomme rotziekte’
Op Facebook schreef Julie Slagman een dag na het overlijden van burgemeester Van der Laan over die ontmoeting: ‘U was er ook en zat naast mij aan tafel. Wat u waarschijnlijk niet wist, is dat mijn vader zes maanden voor die bijzondere avond was overleden aan diezelfde stomme rotziekte, die u ook had. Mijn vader was erg verdrietig toen hij ziek werd. Het idee dat hij er niet altijd voor ons zou kunnen zijn, brak zijn hart.’

‘Ik had u dit graag eerder verteld’
Aan LINDAnieuws vertelt het veertienjarige meisje dat ze de brief graag eerder had geschreven. “Ik had het idee al langer, maar toen kwam er nog wat tussen en toen heb ik er niet meer aan gedacht. Ik wilde de brief eigenlijk schrijven toen hij nog leefde.” Julie schrijft in haar brief namelijk dat zij en haar zusjes juist vol levenskracht zitten door het overlijden van haar vader. ‘We willen het leven vieren, omdat je nooit weet wat er morgen gebeurt.’ Haar brief kwam te laat voor Eberhard, maar ze hoopt dat het nu een troost is voor zijn familie.

Overweldigend
Nadat de Voorleeskampioen de emotionele brief op Facebook plaatste, ging het snel, heel snel. “Ik had dit helemaal niet verwacht. Ik wilde dat-ie bij zijn familie terecht zou komen, dat was het doel. Maar de reacties blijven nog steeds binnenkomen, ook van mensen die ik helemaal niet ken.” Inmiddels is het bericht al meer dan twaalfduizend keer gedeeld en zijn er zo’n achtduizend reacties. “Ik heb niet alle reacties gelezen, daarvoor zijn het er nu te veel. Straks zal het wel minder hard gaan en dan wil ik alles gaan lezen.”

Trots
De moeder van Julie is vooral erg trots en overweldigd door alle aandacht voor het bericht. “Hoewel mijn man twee jaar geleden is overleden, worden we er wel weer mee geconfronteerd. Het went om het over onze eigen situatie te hebben, maar het blijft verdrietig.”

Julie samen met haar vader Fred:

Julie samen met haar vader Fred

Julie las haar bericht ook voor bij RTL Late Night en emotioneerde daarmee onder meer Jack van Gelder.

NIEUWS | INTERVIEW | DIE GAAT VIRAL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Julie Slagman

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser