Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

jij vertelt

Meggy heeft 't niet breed, maar geeft haar kinderen (dankzij deze tips) toch een fijne Sinterklaas

Meggy heeft 't niet breed, maar geeft haar kinderen (dankzij deze tips) toch een fijne Sinterklaas

De 37-jarige Meggy heeft twee zoons (tien en zes jaar oud) en moet van zeventig euro per week rondkomen. De periode van het Sinterklaasfeest is er dan ook een die haar met de neus op de feiten drukt. 

| Maaike van de Graaf

Toch weet ze haar kinderen ieder jaar weer een fijne Sinterklaastijd te bezorgen. Ze deelt haar tips met ons.

Lege kinderschoen

Vorige week meldde Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp dat steeds meer kinderen het moeten doen met een lege schoen. Voor de zoons van Meggy is dat nét niet het geval. Zij mogen één keer in de week hun sneaker zetten en krijgen er dan – in tegenstelling tot andere kinderen van hun school – een mandarijntje of wat pepernoten in. De 37-jarige Meggy heeft namelijk na haar scheiding schulden overgehouden en moet daardoor een groot deel van haar salaris – dat ze verdient door haar werk in de zorg – afstaan.

Goedkoop Sinterklaas

Af en toe zou Meggy het wat breder willen hebben. “Soms denk ik wel: kan ik ze maar wat meer geven, maar aan de andere kant ben ik trots op wat ik heb bereikt en wat ik ze wél kan geven”, vertelt ze. Ze ziet gedurende het jaar dan ook niet op tegen de Sinterklaastijd, integendeel zelfs. “Ik probeer het thuis altijd extra aan te kleden met zelfgemaakte Sinterklaasversiering. Alleen al de sfeer in huis is voor mijn zoons een feest.”

Weinig cadeaus, veel liefde

Volgens Meggy hebben haar kinderen geen moeite met het feit dat ze ‘niet veel ‘krijgen met Sinterklaas. “Doordat ik altijd heel open ben geweest over de situatie, weten ze dat het gewoon niet anders is.” Juist doordat haar zoons niet groots gewend zijn, zijn ze heel blij met alles wat ze krijgen. En voegt Meggy daaraan toe: “Ik weet zeker dat een kind veel meer heeft aan liefde, dan aan een overdosis aan cadeaus.”

Lees ook
‘Mama, waarom krijg ik niks?’: steeds meer lege kinderschoenen tijdens Sinterklaas

En dan de tips

Dat Meggy niet bij de pakken neer is gaan zitten na de scheiding, blijkt maar weer hoe ze invulling geeft aan Sinterklaas. “Ik ben er al het hele jaar mee bezig en daardoor kan ik m’n kinderen toch wat kleinigheidjes geven tijdens de decembermaand.” Ze deelt met ons een aantal handige tips voor een fijne Sinterklaasperiode, zonder dat het veel geld kost.

1. Koop het snoepgoed na Sinterklaas

“Mijn kinderen eten nu de pepernoten en schuimpjes die ik in het begin van het jaar heb gekocht.” Veel supermarkten en winkels prijzen het snoepgoed in januari flink af, aangezien Sinterklaas dan alweer is vertrokken. “Het smaakt echt nog hartstikke goed.”

2. Cadeautjes halen uit de verjaardagsdoos

Meggy gaat wekelijks naar de voedselbank om eten te halen voor haar gezin. “Als één van m’n zoons jarig is, krijgen ze een verjaardagsdoos met allerlei speelgoed erin.” Een deel daarvan houdt Meggy achter voor Sinterklaas. “Dat komt supergoed van pas en zo verdeel ik de cadeautjes over een paar periodes per jaar.”

3. Spaar de koopzegels

Het hele jaar door is Meggy bezig met het sparen van koopzegels bij supermarkten. “Van die zegels koop ik dan weer – wanneer het eenmaal december is – eten voor bijvoorbeeld het gourmetten dat we altijd doen met Sinterklaas.”

4. Geeft ook praktische cadeaus

Ook zorgt de moeder ervoor dat ze haar zoons wat praktische spullen geeft, die ze krijgt bij de weggeefhoek of speelgoedbank. “Als ik weet dan één van hen nieuwe kleding nodig heeft, dan zorg ik dat ze dat met Sinterklaas krijgen. “Zo krijgen ze het plezier van Sinterklaascadeaus mee en hebben ze er ook echt nog wat aan.”

5. Wees alert op kortingen 

De vijfde en tevens laatste tip die Meggy geeft, is het alert zijn op kortingen. “Eigenlijk ben ik het hele jaar al bezig met Sinterklaas. Als ik in maart speelgoed zie – dat mijn kinderen toevallig graag willen hebben en in de aanbieding is – dan koop ik het alvast. Zo bespaar ik veel geld en kan ik ze ook nog iets geven wat ze écht graag willen.”

Bovenstaande foto dient ter illustratie. 

NIEUWS | INTERVIEW | JIJ VERTELT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer jij vertelt

Lees dit ook even

Please update your browser