Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

jij vertelt

Deze psycholoog legt uit waarom whatsappen over werk een heel slecht idee is

Deze psycholoog legt uit waarom whatsappen over werk een heel slecht idee is

Even je collega een appje sturen over werkgerelateerde zaken. Het is voor veel mensen heel normaal, toch is het vaak beter om privé en werk gescheiden te houden. 

| Marlie van Zoggel

Psycholoog Thijs Launspach legt aan RTL Nieuws uit hoe dat zit.

Vergadering van 24 uur

‘Het is alsof je 24 uur per dag in een vergadering zit. De berichten ratelen altijd maar door’, legt Launspach uit. Het zorgt er volgens hem voor dat je geen onderscheid meer kan maken tussen werk en vrije tijd, wat onnodig veel stress veroorzaakt.

Online etiquette

RTL Nieuws interviewde ook Lilian Woltering, die trainingen geeft in zakelijke omgangsvormen. Volgens haar is WhatsApp een prima zakelijk communicatiemiddel, mits je je aan de etiquette houdt. Veelvuldig gebruik van emoji’s en afkortingen zijn volgens haar niet gepast.

Lees ook
Ongeduldige pubers en grote honger: 9 x lollige WhatsAppgesprekken met jullie kinderen

Werktelefoon

Volgens Woltering is het prima om een dagdeel te wachten met het beantwoorden van een WhatsApp-bericht, maar volgens psycholoog Launspach maakt dat geen verschil. Zodra je het berichtje hebt gezien, zit het namelijk al in je hoofd en ben je er bewust of onbewust mee bezig. ‘Het zorgt hoe dan ook voor ruis’, vindt hij. ‘Als ze het op je werk verplichten om in Whatsappgroepen te zitten, moeten ze je maar een werktelefoon aanbieden.’

 

NIEUWS | LESJE IN | JIJ VERTELT

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer jij vertelt

Lees dit ook even

Please update your browser