Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Ivan Albert (27) injecteerde anabolen: 'Ik werd een lul van een vent'

Ivan Albert (27) injecteerde anabolen: 'Ik werd een lul van een vent'

In ‘Editie NL’ vertelde Jeffrey deze week over zijn anabolenverslaving. Eerder deed ook Ivan Albert zijn verhaal in LINDA.meiden.

| Karin Kuijpers

Net als steeds meer jongeren tegenwoordig, injecteerde Ivan zes jaar lang anabolen om zijn lichaam op te pompen.

Lees ook
Jeffrey (28) werd depressief en psychotisch door zijn anabolenverslaving

Woedeaanvallen
“Ik draag dit stukje op aan mijn twee exen. Door het gebruik van anabolen werd ik een lul van een vent. Het lieve verdween, ik kreeg uit het niets woedeaanvallen en seksueel werd ik zo actief, dat dat niet leuk is voor je partner. Ik kon wel vijf keer per dag, maar dacht alleen aan mezelf.”

Troep
“Van mijn achttiende tot mijn vierentwintigste heb ik anabolen geïnjecteerd. Ik was totaal op hol geslagen, had geen idee wat ik aan het doen was. Geen idee wat die troep met mijn lichaam heeft gedaan. Er zijn jonge jongens aan overleden.”

Dure verslaving
“Het is een dure verslaving. Voor goede anabolen ben je zo’n vierhonderd euro per maand kwijt. Ik kocht ze weleens voor de helft illegaal. Niet aan te raden: had ik een prachtig groot lijf, maar zaten mijn gezicht, borst en rug onder de puisten.”

Gestopt
“In oktober 2014 ben ik gestopt. Mijn lijf zakte als een pudding in elkaar. Het vocht verdween, de kracht was weg. Het voelde als een straf. Het is moeilijk, maar ik probeer tevreden te zijn met wat menselijk mogelijk is zonder die zooi. Ik fitness, ik kickboks, doe American football en let op mijn eten. Ik ben weer rustiger, maar krijg mijn exen er niet mee terug.”

Het interview met Ivan is onderdeel van een portretgalerij. Alle interviews lees je terug in LINDA.meiden 08, Work That Ass. 

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | INTERVIEW

Bron: LINDAmeiden 08 | Foto: Ruud van der Peijl

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser