Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Hot in Hollywood en weer éven terug op Hollandse bodem: interview met Michiel Huisman

Hot in Hollywood en weer éven terug op Hollandse bodem: interview met Michiel Huisman

Michiel Huisman mag je gerust Hollands Glorie in Hollywood noemen. Onze meest succesvolle acteur over de grenzen was éven terug in Amsterdam en LINDAnieuws mocht hem interviewen.

| Belinda Janssen

Rillingen over je rug, bloedstollende momenten en de nodige schrikmomenten. Met de nieuwe Netflix-serie The Haunting of Hill House laat Michiel Huisman zich van zijn donkerste kant zien. Daarin speelt hij een horrorschrijver die zijn gruwelijke jeugdherinneringen in een vervloekt huis verwerkt in zijn boeken.

Huisman is Hot in Hollywood

Michiel Huisman is van alle markten thuis en dat is zéker de reden dat hij het enorm goed doet in internationale topproducties. Van de series Treme tot Game of Thrones tot speelfilms als The Age of Adaline met Blake Lively en een imposante Chanel-campagne (move over, Brad Pitt!); Michiel Huisman is een naam waar niemand meer omheen kan. Af en toe komt hij terug naar ons landje, zoals nu. Zijn drukke schema en het vele reizen hebben ervoor gezorgd dat hij zich, als we hem spreken, niet helemaal lekker voelt. Maar hee, daar is niks van te zien: wij begrijpen wel waarom deze Hollandse hunk zo hot is in Hollywood en ver daarbuiten.

Lees ook
Michiel Huisman schittert in nieuwe Netflix-horrorserie en dit is vast de trailer

Wat is jouw engste film- of tv-moment ooit?

“Oh God! Het eerste wat me binnenschiet is Misery. Die zag ik als kind, net als die met die pop Chucky, Child’s Play. Dat zijn echt de horrorfilms van mijn jeugd. Die hebben een blijvend trauma achtergelaten.”

The Haunting of Hill House is dóódeng, terwijl we toch al best wat spookhuis-films en series gezien hebben. Wat maakt deze serie anders dan anders?

“Voor mij is dat best moeilijk in te schatten, maar ik weet wel dat sommige mensen de trailer alleen al zó eng vinden, dat ze de serie niet durven te kijken. Ik denk dat het vooral goed werkt omdat je twee generaties ziet: de jonge en volwassen versies van de personages. Doordat je alles door de ogen van de kinderen ziet, geeft dat je de achtergrond waarom de personages later zoveel psychische problemen hebben. Mijn karakter is in eerste instantie de lijm die iedereen bij elkaar houdt, hij lijkt de enige die het allemaal op een rijtje heeft. Maar dat verandert in de loop van het verhaal. Ik hoop vooral dat de mensen met ze meeleven.”

Jouw jongere versie in de serie wordt door een piepjonge acteur gespeeld. Hebben jullie onderling nog overlegd?

“Ja, maar die kinderen hebben het echt veel drukker dan ik! Die moeten tussendoor gewoon huiswerk doen. Het zijn echte professionals hoor, ik heb ze gewoon hun ding laten doen. We hebben wel dingen besproken over hoe dingen te doen, zo van, ‘Als ik mijn broer omhels in de serie, doe jij dat dan ook?’ Ze zijn allemaal heel goed gecast. Hij leek meer op mij dan ikzelf toen ik veertien was.”

Je dochter Hazel van elf heeft de serie inmiddels ook gezien. Was dat een goed idee?

“Ik kan het niet aanraden. Ze vond het heel leuk en ze zei wel honderd keer dat ze het niet eng vond, maar ze had in de week daarna wel twee keer een nachtmerrie. Al had die daar volgens haar niets mee te maken.”

Je bent, mogen we wel zeggen, buitengewoon succesvol over de grens en je woont al jaren in Amerika. Voel je je nog wel Nederlander?

“Ik voel me zéker nog wel Nederlander, maar ik voel me vooral acteur. En dat kan ik overal zijn. Waar dat dan is, maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ik heb in Engeland gewerkt, in Amerika, Ierland en ik heb net een film in Afrika gedraaid.”

Eén van de grootste titels op je cv is de razend populaire fantasyserie Game of Thrones. Kun je al iets meer vertellen over het komende seizoen, waar miljoenen ongeduldige fans naar smáchten?

“Daar vraagt iedereen naar, maar het zou echt zonde zijn als ik daar antwoord op geef…”

Behalve als acteur, doe je het ook al niet slecht als model in grootse reclamecampagnes, zoals voor Chanel. Is dat een voordeel in je carrière, dat je het goed doet bij de vrouwen -ja, ook bij onze lezeressen-?

“Dat is een absolute pre.”

The Haunting of Hill House is vanaf vandaag, 12 oktober, op Netflix te streamen.

Lees ook
Zien we nou dubbel? Michiel Huisman poseert met zijn eigen wassen beeld

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | KIJKEN, KIJKEN, KIJKEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA. 165 / Marc de Groot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser