Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Inge (51) heeft cupmaat 80I: 'Sommigen betalen grof geld voor deze cup'

Inge (51) heeft cupmaat 80I: 'Sommigen betalen grof geld voor deze cup'

Vorige week schreven we over Rowan, die van haar cupmaat 85F soms best wat nadelen ondervindt. De 51-jarige Inge Vleesenbeek uit Wateringen heeft ook een flinke cupmaat, maar heeft zelf nergens last van.

| Boris Lemereis

Inge: “Er zijn vrouwen die een bak geld betalen om mijn maatje 80I te krijgen.”

Lees ook
Rowan (27) heef cupmaat 85F: ‘Mannen vragen of ze mijn borsten als bijzettafel mogen gebruiken’

Te groot, te klein
“Het lijkt alsof iedereen wat te zeuren heeft”, zegt Inge. “Of ze zijn te groot, of te klein: het is nooit goed.” Voor de situatie van Rowan heeft ze uiteraard begrip. “Als je echt lichamelijke klachten hebt, is dat sneu. Ik heb het geluk dat ik die niet heb.”

Even langs Schoemacher
Over borstverkleining heeft Inge dan ook nooit gedacht. “Natuurlijk heb ik het weleens grappend gezegd als ik in de kledingwinkel wéér een jurk of blouse niet dicht kreeg. ‘Ik ga even langs Robert Schoemacher‘, zei ik dan. Maar emotioneel heb ik het nooit gewild. Als ik ze laat verkleinen, is er een groot gedeelte van mij weg.”

Kans op borstkanker
Daar komt bij dat Inge erfelijk belast is met een hogere kans op borstkanker. “De kans is bij mij 40 procent hoger dan bij een gemiddelde vrouw. Ik ga dus niet vrijwillig in mijn borsten laten snijden. De kans dat er ooit in gesneden moet worden, is al groot.”

Nooit ontevreden
“Uiteindelijk moet je doen waar je zelf gelukkig van wordt, maar ik vind het echt jammer als jonge meiden al aan hun lichaam sleutelen. Ik had al vrij jong begrepen dat er vrouwen zijn die ook wel mijn maat zouden willen – en natuurlijk ook veel die het niet willen – en ben nooit ontevreden geweest.”

Viezeriken
Last van vervelende opmerkingen? Dat heeft Inge nauwelijks. “Natuurlijk zitten er weleens viezeriken tussen, maar daar trek ik me niks van aan. Over het algemeen ervaar ik het als positief. Mannen vinden mijn borsten mooi en kijken er dan naar. Tja, ik kijk ook graag naar een mooie man.”

Lingerie
Kleding kopen is soms wel wat lastiger. “Voor jurken moet ik over het algemeen voor een duurder merk gaan. Voor de rest moet je vooral weten waar je het moet halen. In de lingeriewinkel hebben ze het ook niet standaard op voorraad, maar ik kan lingerie in mijn maat bestellen. Dat zijn geen setjes van 50 euro: ik ben gemiddeld tussen de 125 en 150 kwijt. Maar ze gaan ook lang mee.”

Lees ook
Karin (27) liet haar borsten (cup 75F) verkleinen: ‘Ik liep altijd gebogen zodat die dingen minder opvielen’

Zwangerschap en overgang
“Ze zijn ook niet altijd zo groot geweest. Ik heb twee kinderen gehad. En ook in de overgang schijnen ze nog extra te groeien. Nou, bij sommige merken gaan de maten tot J. Als ik dáár overheen ga, moet ik dan misschien toch even langs Schoemacher.”

Inge Vleesenbeek:

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Inge Vleesenbeek

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser