Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Deze Nederlandse zangeres mocht ineens optreden voor de president van Ghana

Lorrèn Rettich (25) zong afgelopen week voor de Ghanese president. Ze werd ‘ontdekt’ op een verbazingwekkend simpele manier, en voor ze het wist zat ze in het vliegtuig naar Ghana. 

| Yara Mureau

De dag daarna stond ze te improviseren tijdens een gala.

Lees ook
Zangeres Dua Lipa geeft (in foutloos Nederlands) ijzersterk antwoord op vraag van fan

Optreden
De 25-jarige zangeres begon haar carrière bij het Junior Songfestival met het liedje ‘Alles Wat Je Kan’. Maar afgelopen week stond ze op een heel andere plek.: ze trad op voor de Ghanese president op een gala in Ghana. “Ik besefte pas dat het echt was toen ik in het vliegtuig zat.”

Lorrèn en haar vader in Ghana:

Ghanese

Organisatie
Even terug naar het begin. Lorrèn werd gemaild door de organisatie van het evenement. “Ze vonden me via Google. Ze zochten gewoon op ‘Jazz-zangeres’ en kwamen zo uiteindelijk bij mijn videoclip terecht. De organisator liet mijn clip aan zijn vrouw zien, die meteen zei: ‘This is our girl’.” Een week voor het gala werd ze benaderd. “En voor ik het wist had ik de vliegtickets en zat ik in het vliegtuig.”

Lorrèn met de vrouw die zei ‘This is our girl’

Optreden
Samen met haar vader werd ze met open armen ontvangen. “Ik kreeg trouwens pas ter plekke te horen dat ik met een band moest optreden, dus voor het optreden heb ik nog drie uur gerepeteerd.” En toen was het zover. “Nadat ik twee nummers gespeeld had, merkte ik dat het publiek wakker moest worden. Het laatste nummer improviseerde ik en zong ik speciaal voor de president.” Dat was een uitdaging. “Ik wilde hem niet in verlegenheid brengen, want het is een heel belangrijk persoon in Ghana. Maar het wakkerschudden was gelukt.”

Lorrèn bij de president:

Ghanese

Bedankje
Toen het evenement was afgelopen, stond er een heel leger om de president heen. “Iedereen moest aan de kant, behalve ik. De president kwam ineens op me af en bedankte me voor het prachtige optreden en zei dat ik heel mooi had gezongen. Dat was een bijzonder moment.”

Spannend en Uniek
Gisteren landde Lorrèn in Nederland en drong het pas echt tot haar door wat ze heeft meegemaakt. “Het was zo bijzonder. Ik had in het begin niet eens door dat dit een heel ding ging worden. Het was spannend en uniek: een echte Once in a lifetime-ervaring.”

Lorrèn in Ghana

Ghanese

En dit was video voor het ticket naar Ghana:

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | OPMERKELIJK | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Lorrèn Rettich

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser