interview

Vrouw Henk Schiffmacher over het winnen van de Postcode Loterij: 'Het is bizar'

Vrouw Henk Schiffmacher over het winnen van de Postcode Loterij: 'Het is bizar'

Tatoeage-koning Henk Schiffmacher en zijn vrouw Louise kregen gisteren behoorlijk fijn nieuws te horen: ze zijn in de prijzen gevallen bij de Postcode Loterij. 

| Maaike van de Graaf

En dat is ontzettend fijn voor ze. De afgelopen jaren waren voor de twee namelijk beslist niet makkelijk.

In de prijzen

In een livevideo van de Postcode Loterij was gisteren te zien hoe de twee een prijs van 178.571 euro in ontvangst mochten nemen. Even dacht Louise dat ze in Bananasplit terecht was gekomen. “We wonnen vaak niet meer dan een bak Ben en Jerry’s of een pot stroopwafels”, vertelt Louise aan LINDAnieuws. De winst zorgde dan ook voor totale ongeloof bij het stel. “We hadden het er die ochtend nog over en nu is het ineens werkelijkheid. Bizar.”

Lees ook
Astrid Joosten en Henk Schiffmacher krijgen koninklijke onderscheiding

Moeilijke periode

De twee hebben moeilijke jaren achter de rug. In 2012 werd er leverkanker bij Louise geconstateerd – waar ze inmiddels van is genezen -, en afgelopen mei lag Henk een paar dagen in het ziekenhuis vanwege gezondheidsproblemen. Inmiddels gaat het stukken beter met het stel. “Nu kunnen we eindelijk even op adempauze komen. Na al de problemen met onze gezondheid, het faillissement van onze zaak en veel schulden, is dit zó fijn.”

Bezige bijen

Maar lui op de bank hangen gaan de twee niet doen. Henk is druk bezig met allemaal projecten en ook Louise heeft na een aantal jaar eindelijk het schilderen weer kunnen oppakken. “We hebben zin om er weer vol voor te gaan. We genieten met volle teugen van alles en elkaar.” Louise laat weten nog stapelgek te zijn op haar man en hij ook op haar. Dat blijkt maar weer als ze vertelt wat Henk van plan is met het geld te doen.

De kleine dingen

Groot uitpakken gaan ze niet.”Het zit ‘m juist in de kleine dingen”, laat de vrouw van de tatoeage-koning weten. “Ik wil al heel lang een paar cowboylaarzen van een winkel in El Paso (Texas) en nu wil Henk die heel graag voor me kopen.” En ondanks dat de twee hun geluk niet opkunnen met het winnen van de geldprijs, laat Henk weten dat hij met Louise nog altijd “de hoofdprijs heeft”.

Lees ook
Tatoeages moeten volgens Schiffmacher bewaard kunnen worden

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser