Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Farhad (34) doet mee aan 'The Dateables': 'Onzekerheid was mijn grootste beperking'

Vandaag begint het nieuwe seizoen van ‘The Dateables’ (BNNVARA). Wij belden alvast met kandidaat Farhad. Hij heeft spasmen en was erg onzeker in de liefde.

| Boris Lemereis

Farhad (foto): “Ik ben een sociaal persoon, maar in je achterhoofd blijft het altijd meespelen.”

Lees ook
‘The Undateabes’: tijdens je eerste date… vraag je haar ten huwelijk

Onzekerheid
Nadat zijn acht jaar durende relatie was beëindigd, ging het twee jaar lang minder goed in de liefde. Farhad had wel dates, maar onzekerheid over zijn spasmen speelde hem parten. “Ik ben een honderd procent zelfstandige man. Ik heb een vaste baan, een eigen huis, ik rij auto. Maar als je me op date stuurt, is het een ander verhaal. Ik ben me ervan bewust dat ik als anders word gezien.”

Iedereen heeft een beperking
Dat heeft deels met zijn eigen invulling, maar ook met de maatschappij te maken, vertelt Farhad. “Met de definitie van normaal zijn. Normaal zijn betekent dat je geen beperking hebt. Wat stom is, want iedereen heeft beperkingen. Alleen zie je die bij mij wat beter dan bij anderen.”

‘Word toch wel afgewezen’ 
Toch was de zichtbaarheid van Farhads beperking een factor die hem belemmerde bij het daten. “Ik ging mijn dates onzeker in, en kreeg dat ook een paar keer te horen. Het probleem is: je ziet het nóg meer in mijn lichaamstaal als ik onzeker word. Op een gegeven moment dacht ik: ik kan net zo goed niét daten, ik word toch wel afgewezen om mijn beperking.”

Spannend
Totdat zijn vrienden en collega’s hem dus opgaven voor The Dateables. “Heel erg spannend, maar ik dacht ook: waarom niet?” In de aflevering die op 13 maart wordt uitgezonden, zien we hoe de dates bij Farhad verliepen.

Spoiler
Een kleine spoiler: Farhad vond geen nieuwe liefde in het programma. Maar spijt van zijn deelname heeft hij “totaal niet”. “De opnames waren niet alleen leuk en grappig – ik heb de hele dag gelachen: met mijn dates, en met de crew, die ik daarvoor graag wil bedanken -, maar ik heb ook stappen gezet. Ik ben nu bereid uit mijn comfortzone te gaan. Ook kwam ik erachter dat ik best leuk kan daten. Ook als ik mijn date niet honderd procent leuk vind.”

Farhad the Dateables

Naamsverandering
Dat de naam van het programma onlangs van The Undateables in The Dateables is veranderd, was voor Farhad geen reden om nu pas mee te doen. “Nee, ik vind het eigenlijk wel jammer. Het is nou eenmaal een feit dat mensen met een beperking moeite hebben met daten. Je moet die feiten accepteren. En áls er al een cynische ondertoon in de oude naam zou zitten, heb ik daar totaal geen moeite mee. Cynisch is grappig.”

Niet zelf kijken
Of Farhad enthousiast voor de televisie zit op 13 maart? “Nee joh. Ik ga het niet terugkijken. Ik volg het programma ieder jaar, maar mijn eigen aflevering wil ik niet zien. Ik word niet opgewonden van mezelf. En het is een beetje eng om naar jezelf te kijken, vooral als je een beperking hebt.”

Leuke etalage
Die onzekerheid heeft trouwens ook voordelen, vertelt Farhad. “Ik probeer me goed te kleden. Ten eerste omdat ik het leuk vind om er goed verzorgd uit te zien, maar ook ter compensatie van mijn beperking. Je etalage moet leuk en uitdagend zijn. De rest komt daarna wel.”

Vrijgezel
Dus op zoek naar een leuke man die zich goed kleedt, zelfstandig is én humor heeft? Fahrad is nog vrijgezel. Hij heeft naar eigen zeggen moeite met de fijne motoriek – zaken als veters strikken en zijn blouseje dichtdoen -, maar kan hartstikke lekker koken. Hij zoekt een vrouw die verder kan kijken dan haar neus lang is. “Dat moet als je met iemand date die een beperking heeft.” Andere eisen? “Een afwezige blik vind ik aantrekkelijk. Iemand die kan lachen, mijn humor begrijpt, en met een bepaalde intelligentie. Een vrouw van de moderne tijd, die van muziek houdt en met beide benen op de grond staat.”

The Dateables is vanaf vanavond weer iedere week om 21.15 te zien op NPO3De aflevering met Farhad zie je op 13 maart.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Farhad

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser