Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Manon (17) verwijdert woensdagavond haar Facebook: 'Ik ben al aan het oefen-stoppen'

Manon (17) verwijdert woensdagavond haar Facebook: 'Ik ben al aan het oefen-stoppen'

Zo’n 24.000 mensen zeggen dat ze woensdag om 20.00 uur hun Facebook gaan verwijderen. Manon Bonninga (17) uit Groningen is één van hen. ‘Ik probeer de site nu al zo min mogelijk te bezoeken.’

| Jorieke van Noorloos

Wij belden haar op om even het naderende verlies te bespreken.

Lees ook
Oproep van Arjen Lubach om Facebook te verwijderen gaat internationaal

Schandaal

Voor het geval je onder een steen hebt geleefd, even een recap: Arjen Lubach – die van Zondag met Lubach, ja – roept met het Facebookevenement BYE BYE iedereen op om zijn of haar account te verwijderen. De oproep is een reactie op het Facebookschandaal. Zo maakte Facebook onlangs bekend dat de privégegevens van 87 miljoen gebruikers zijn gedeeld en dat werd de afgelopen aflevering van Zondag met Lubach uitgebreid besproken.

Weg privacy

Veel mensen schrokken van die berichten en hebben zich nu voor BYE BYE aangemeld. Onder hen Manon. “Ik vind het heftig dat mijn privacy zo wordt aangetast en heb daarom besloten om van de site af te gaan. Ik schrok vooral van het nieuws dat ze video’s bewaren die je nooit gepubliceerd hebt.”

Lees ook
Jouw data gelekt naar Cambridge Analytica? Facebook laat het vandaag weten

Oefen-stoppen

“Ik besteed zo’n drie à vier uur per dag aan Facebook”, vertelt de Groningse. “Ik bekijk dan vooral filmpjes, scroll wat door mijn tijdlijn en tag vrienden in berichten. Ik denk dat het wel moeilijk wordt om te stoppen, want ik ga sowieso verjaardagen vergeten en ik weet echt niet hoe ik nu op de hoogte moet blijven van leuke evenementen, haha. Ik ben alvast aan het oefen-stoppen en dat gaat op zich goed, ik denk dat ik het wel volhoud. Ik probeer de website nu al zo min mogelijk te bezoeken.”

Instagram en Snapchat

Manon houdt straks een heleboel vrije tijd over, als ze niet meer dagelijks uren door haar tijdlijn scrollt. “Ik hoop dat ik me daarvan bewust word, dan is het stoppen ook makkelijker. Maar ik gok dat ik de overgebleven uurtjes ga stoppen in Instagram en Snapchat, haha.”

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: Manon Bonninga

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser