Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

'Personal brand'-expert over socialmedia-rel Dotan: 'Hij moet nu écht gaan reageren'

'Personal brand'-expert over socialmedia-rel Dotan: 'Hij moet nu écht gaan reageren'

‘De Volkskrant’ schreef dit weekend over nepprofielen van Dotan-fans. De zanger zelf heeft nog niet gereageerd. Volgens ‘personal brand’-expert Nancy Poleon doet hij dat niet slim: ‘Hij laat nu ruimte voor speculatie.’

| Jorieke van Noorloos

Wij belden haar op om te vragen of het ooit nog goed kan komen met de zanger.

Lees ook
14 x zo hilarisch, scherp én lief reageren twitteraars op de nepprofielen van Dotan

Fake fans

Even een recap, voor het geval je onder een steen hebt geleefd: uit onderzoek van de Volkskrant is gebleken dat Dotan een grote hoeveelheid nepaccounts gebruikt om reacties op sociale media te beïnvloeden. Niet bestaande personen doen zich op Facebook, Twitter en Instagram voor als fans van de zanger en gebruiken verzonnen namen en foto’s die van bestaande mensen zijn gestolen. Bij sommige foto’s van de zanger zou ongeveer de helft van alle likes afkomstig zijn van deze fake fans.

Spijt

“Dotan moet nu echt gaan reageren op de rel”, vertelt Nancy Poleon, voormalig artiestenmanager en nu personal brand-expert. “Er is nu ruimte voor speculatie, terwijl het best zo kan zijn dat iemand anders dit voor hem heeft gedaan. Het is belangrijk dat Dotan eerlijk, oprecht en kwetsbaar vertelt wat er precies is gebeurd en hoe het zo ver heeft kunnen komen. Hij moet spijt betuigen en in ieder geval reageren op het artikel.” Universal, zijn platenmaatschappij, is dezelfde mening toegedaan. Zij zeggen niets te weten van de fake volgers en willen pas reageren als Dotan dat zelf heeft gedaan.

Lees ook
Imago Dotan volgens de Volkskrant opgepoetst door ‘fanatieke nepfans’

‘Is it too late now to say sorry?’

Artiesten die Dotan zijn voorgegaan, geeft Nancy als voorbeeld Hugh Grant en George Michael. Hugh omdat hij vreemdging met een stripper terwijl hij verloofd was met Elizabeth Hurley en George Michael omdat hij publiekelijk sex had met een undercover agent. Beide voorvallen kwamen groot in de media en beide mannen hebben het boetekleed aangetrokken en sorry gezegd. “Dat is iets heel Engels, makkelijk en eerlijk sorry zeggen. Het helpt om te laten zien dat niemand perfect is, dat het je echt spijt en mensen zullen het prijzen als je je kwetsbaar opstelt na zo’n rel.”

Humberto vs Dotan

Iemand die ook niet zijn mond heeft opengetrokken na een groot mediaschandaal, is Humberto Tan. Nog steeds weten we niet of hij echt een affaire had met Dionne Stax. “Die situatie vind ik alleen niet vergelijkbaar met die van Dotan”, zegt Nancy. “Dat is iets in Humberto’s privéleven en heeft geen direct effect op ons. Van Dotan daarentegen weten we nu dat hij ons jarenlang voor de gek heeft gehouden.”

Lees ook
Platenlabel Universal: ‘Zeer wenselijk dat Dotan snel met reactie komt’

Ergere dingen op de wereld

“Als Dotan op het nieuws gereageerd heeft, is het belangrijk dat hij goed gaat nadenken over zijn acties”, vertelt de personal brand-expert. “Het verhaal dat hij een kankerpatiënt die fan van hem was, heeft verzonnen, is natuurlijk de heftigste van allemaal. Wellicht kan hij daarom iets doen voor het KWF, een lied voor ze schrijven of in ieder geval even met hen in gesprek gaan over wat hij voor ze kan doen.” Volgens Poleon betekent deze rel niet het einde van Dotans carrière. “Nee joh, het is geen politicus die nu moet aftreden en er zijn mensen met ergere dingen weggekomen.”

Nancy Poleon:

Nancy Poleon interview Lil' Kleine

 

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA.125 Wikkie Hermkens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser