Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Liefde op de werkvloer slecht idee? Esther (24) vindt van niet en trouwde met een collega

Liefde op de werkvloer slecht idee? Esther (24) vindt van niet en trouwde met een collega

Gisteren schreven we over liefdesrelaties op de werkvloer. Volgens ‘de Volkskrant’ leidt dit altijd tot onrust. ‘Niks van waar’, vertelt Esther van Engelen (24) ons. Zij trouwde vorige maand met haar collega Stan (22).

| Esmée Oudman

Bij hun huwelijk waren ook alle andere collega’s aanwezig.

Lees ook
Waarom alle liefdesrelaties op de werkvloer tot onrust leiden

Vrijdagmiddagborrel

Esther werkt, net als haar man, bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in hergebruik van ICT-apparatuur. Hier hebben zij elkaar leren kennen. Liefde op het eerste gezicht was het niet. “Ik vond hem niet gelijk interessant, hij is de zoon van mijn werkgever. Zijn vader zag het trouwens wel zitten”, aldus Esther. Na een vrijdagmiddagborrel bleef ze plakken en raakte ze met Stan aan de praat. “Een paar weken later volgde de eerste date. Toen sloeg de vonk over.”

Even wennen

Dat de twee bij hetzelfde bedrijf werken heeft ze nooit aan het twijfelen gebracht. Toen het wat serieuzer begon te worden, brachten ze ook de andere collega’s op de hoogte van hun relatie. “Dat vonden ze wel even wennen. Maar op een paar flauwe opmerkingen na, werd er over het algemeen leuk op gereageerd.” Bang voor de mening van hun leidinggevende hoefden Esther en Stan niet te zijn, want (schoon)vaders had hun relatie immers altijd al aangemoedigd.

‘Het heeft zo zijn nadelen’

Dat ze collega’s én partners zijn, vindt het stel zelf geen probleem. “Ik vind het juist heel fijn om even naar Stan toe te kunnen lopen en mijn hart te luchten.” Maar Esther vertelt dat het uiteraard ook wel zo zijn nadelen heeft. “We zijn snel geneigd om bepaalde werkgerelateerde zaken thuis nog te bespreken. En net als dat je je werk mee naar huis neemt, neem je ook gauw je privézaken mee naar je werk.”

Aanpappen maar

Esther en Stan zijn in totaal vier jaar samen. Een maand geleden gaven ze elkaar het jawoord. Hierbij waren ook alle andere collega’s en hun partners aanwezig. Wat Esther betreft, hoeft een liefdesrelatie op de werkvloer heus niet per definitie onrust te veroorzaken. “Ik denk dat vooral een feest als een bruiloft het team juist een stuk hechter maakt”. Aanpappen met die leuke collega dus.

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Robin Looy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser