Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Elisa mag als enige Nederlander de Gucci-master volgen... maar die kost wel 26.000 euro

Elisa mag als enige Nederlander de Gucci-master volgen... maar die kost wel 26.000 euro

Elisa van Barneveld (24) is als enige Nederlander uitgekozen om een master in samenwerking met Gucci te volgen. Samen met nog vijftien anderen gaat ze vanaf april studeren in Florence.

| Maaike van de Graaf

Wij spraken de AMFI-student over het uitkomen van haar grote droom.

Lees ook
Dior en Gucci willen geen graatmagere modellen meer op de catwalk

Een primeur
Elisa mag in april de master Fashion Retail Management aan de Polimoda Universiteit in Florence gaan volgen. Negen maanden lang krijgt zij les van docenten én werknemers van Gucci. Het modemerk zal met vijftien zorgvuldig geselecteerde studenten kennis delen. Waarom dit Elisa’s droom is? “Ik ben m’n hele leven al fan van Gucci en het is mijn grote droom om bij het modemerk te gaan werken later.” Elisa heeft ook nog de primeur: ze is de enige én eerste Nederlander die de master gaat volgen.

Onbereikbaar
Elisa wilde zich heel graag aanmelden voor de master, maar durfde niet. “Het voelde onbereikbaar, ik vond het mega eng. Uiteindelijk heeft mijn vader me een duwtje in de rug gegeven en heb ik me aangemeld.” Achteraf had Elisa zich nergens zorgen over hoeven maken. Al na twee dagen mocht ze op gesprek komen en daarna hoorde ze al snel dat ze was toegelaten tot de masteropleiding.

Elisa van Barneveld. 

Maar..
Wel moet Elisa 26.000 euro betalen om de master te mogen volgen en dat bedrag heeft ze nog niet binnen. Hoe ze het bij elkaar wil halen? “Ik werk zes dagen per week. Stilzitten voelt voor mij nu echt als verloren tijd. Ik heb ook een doneeractie opgezet waarmee ik geld hoop binnen te halen. Uiteraard wil ik iets terug doen voor de mensen die mij steunen: daarom wil ik na het volgen van de master mijn kennis delen door lezingen te gaan geven.”

Als het niet lukt
Maar wat nou als Elisa het benodigde bedrag niet binnenhaalt? “Dan wil ik het opgehaalde geld doneren aan de goededoelenorganisatie van Gucci: Chime for Change. Chime for Change komt op voor vrouwenrechten, en ik hoop dat ik dan alsnog m’n steentje bij kan dragen aan mijn favoriete merk. En of het nou lukt of niet: ik wil iedereen bedanken die heeft gedoneerd of gaat doneren”, aldus Elisa.

SNACKS | MODE | INTERVIEW

Foto: Elisa van Barneveld

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser