Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Domien Verschuuren over break-up: 'Superverdrietig en jammer, maar het is goed zo'

Domien Verschuuren over break-up: 'Superverdrietig en jammer, maar het is goed zo'

Het zijn roerige tijden voor radio-dj Domien Verschuuren (30). Niet alleen maakt hij na twaalf jaar de overstap van NPO 3FM naar Qmusic, ook is zijn relatie na elf jaar voorbij.

| Elisa Heisen

Wij belden hem op om te praten over alle recente ontwikkelingen.

Het begint te kriebelen

Domien heeft inmiddels een vakantie achter de rug en voelt zich goed, vertelt hij aan de telefoon. Hij begint op maandag 1 oktober met zijn middagshow bij Qmusic en kan bijna niet meer wachten tot het zover is. ”De eerste twee weken van mijn vakantie vond ik fijn, maar nu begint het zeker weer te kriebelen om radio te gaan maken. Mijn eerste dag bij Qmusic is nu gelukkig in zicht.”

Als vrienden uit elkaar

Ondanks zijn vakantie heeft Domien een heftige, verwarrende maand achter de rug. Hij maakte niet alleen bekend de overstap naar Qmusic te maken, maar verbrak na elf jaar ook zijn relatie met jeugdliefde Caroline van Zijl, met wie hij sinds vorig jaar juli verloofd was. ”Het zijn gekke, maar ook mooie weken. Het is fijn gegaan met Caroline. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan: we hebben geen ruzie en hebben nog goed contact. Het is erg verdrietig en jammer, maar het is goed zo.”

Geen tranendal

Domien maakte begin deze maand op Instagram bekend dat de relatie voorbij is. ”Ik vind dat mijn luisteraars dat mogen of misschien zelfs moéten weten. Mijn radioshows zijn altijd persoonlijk geweest en dat wil ik ook doorzetten bij Qmusic. Natuurlijk zal ik er op de radio geen tranendal van maken, want daar zit niemand op te wachten. Maar ik vind het wel belangrijk om dit soort dingen gewoon te delen.”

3FM uitgespeeld

Zijn vertrek bij NPO 3FM voelde ook als een break-up, vertelt Domien. ”Natuurlijk was het lastig om de knoop door te hakken en weg te gaan. Ik heb twaalf jaar bij 3FM gewerkt, maar inmiddels voelde het ook alsof ik de zender had uitgespeeld. Ik heb vier jaar in het Glazen Huis gezeten, de grootste bands en artiesten mogen interviewen en alles gedaan wat ik wilde doen. Het voelde als het juiste moment om weg te gaan.”

Lieve reacties

Domien praatte ook veel met collega’s over zijn vertrek. Hun reacties waren positief, zegt hij. ”Ik heb zóveel lieve reacties gekregen van iedereen toen ik mijn vertrek aankondigde. Ik beschouw mijn collega’s van 3FM ook eerder als vrienden. We zaten zoveel op elkaars lip. Aan de ene kant waren ze verdrietig dat hun collega wegging, aan de andere kant vonden ze het een geweldige stap voor hun vriend.”

Niet meer gegijzeld

Bij NPO 3FM verzorgde Domien de ochtendshow, bij Qmusic gaat hij een middagprogramma maken.”Moeite met het vroege opstaan heb ik nooit gehad. Maar ik merk wel, nu ik zo lang vakantie heb gehad, dat het heel goed voelt om niet meer gegijzeld te worden door de wekker.” Ook bij Qmusic werkt hij samen met producers achter de schermen. De show presenteert hij zonder sidekicks, maar wel met Fien Vermeulen in de studio voor het nieuws. ”Ik heb er zin in!”

Lees ook
Domien Verschuuren en jeugdliefde verbreken verloving: ‘Helemaal kut en superverwarrend’

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser