Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Dit is wat je moet weten als je nu (nog) op de Bitcoinboot wilt stappen

Dit is wat je moet weten als je nu (nog) op de Bitcoinboot wilt stappen

Iedereen is in de ban van de Bitcoin, sinds de koers van de cybermunt gisteren door de grens van 10.000 dollar ging. Kun jij nog meedoen of ben je nu écht te laat?

| Kelly Reijne

Marcel Braam (25) handelt dagelijks in digitaal geld en weet raad.

Lees ook
Deze man hád multimiljonair kunnen zijn, als hij zijn bitcoins niet uit had gegeven aan pizza

1. Wat moeten we nú kopen om volgend jaar rond deze tijd op ons eigen eiland te liggen?
“Dat zou ik je ontzettend graag willen vertellen, als ik het al wist. Dan zouden we allemaal privé-eiland-buren worden. Zou ik het weten, dan mocht ik er alsnog niks over zeggen, omdat het voor mij hartstikke verboden is om financieel advies te geven.”

2. Even terug naar het begin, wat is een Bitcoin nou precies?
“Bitcoin is eenvoudig gezegd een nieuwe vorm van digitaal geld waarmee je anoniem, zonder tussenkomst van een financiële instelling, bedragen kunt versturen of kunt betalen. Normaal gesproken komen er banken aan financiële transacties te pas: ze beheren je transacties en controleren bijvoorbeeld of je voldoende saldo hebt om die transactie uit te voeren. Bij Bitcoin zijn banken overbodig omdat het systeem draait op een gigantisch en open netwerk op het internet.” Oftewel: heel veel computers overal ter wereld die met elkaar in contact staan en elkaar controleren, om zo voor de betrouwbaarheid te zorgen (red.-). “Er is dus in tegenstelling tot normaal geld, niet één autoriteit die controle heeft over de digitale munt.”

3. Klinkt goed. Hoeveel huiswerk moet je maken voor je je in het Bitcoin-wereldje begeeft?
“Markten voorspellen is ontzettend moeilijk, daar gaan urenlange analyses aan vooraf en dan nog heb je het niet altijd bij het juiste eind. Slapend rijk worden zit er dus niet in. Je kunt op lange termijn vertrouwen hebben in een technologie, in het geval van Bitcoin is die technologie Blockchain. Bitcoin wordt gezien als het eerste bewijsmiddel dat deze technologie werkt. Je zou het kunnen vergelijken met wat email was voor het internet.”

4. Zijn er naast Bitcoin andere pareltjes waar wij ook grof geld mee zouden kunnen verdienen?
“Je hebt absoluut geen duizenden euro’s nodig om te starten. Bitcoin is op dit moment de grootste en bekendste cryptocurrency, maar er zijn net als in het ‘gewone geld’ nog veel meer andere munteenheden. Je hebt zogeheten altcoins waar je minder dan, of maar een paar euro per coin voor betaalt omdat ze nog relatief klein zijn. Als je geluk hebt en veel anderen hebben met jou vertrouwen in die munt zou die zomaar ontzettend kunnen stijgen in waarde.”

5. Dus wat te doen als je je reis naar crypto-miljoenen wilt starten?
“Een advies wat ik wel kan en mág geven is: zoek iemand in je omgeving die al bezig is met cryptocurrencies. Die kan je dan helpen met het opzetten van een account, het beveiligen en je wegwijs maken is deze spannende wereld. Je kan met een klein bedrag beginnen. Zorg dat je je goed inleest voordat je investeert en wie weet worden we dan ooit alsnog privé-eilandburen.”

NIEUWS | INTERVIEW | TECH | GELD

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marcel Braam

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser