interview

Deze scheidingsadvocaat heeft advies voor Mattie & Wietze: ‘Het is nooit te laat voor sorry’

Deze scheidingsadvocaat heeft advies voor Mattie & Wietze: ‘Het is nooit te laat voor sorry’

Marc Sassen is echtscheidingsadvocaat voor mannen: ‘De breuk tussen Mattie en Wietze lijkt wel een beetje op een scheiding.’ We spraken hem over de kwestie tussen de twee radio-dj’s.

| Raounak Khaddari

Hij heeft het nodige advies voor de twee oud-collega’s.

Lees ook
Mattie en Wietze reageren op breuk: ‘Dit komt voorlopig niet meer goed’


Stomste wat je kan doen

Mattie denkt dat het nooit meer goed komt tussen hem en Wietze. In de verklaring die hij vanmorgen gaf op de radio zegt de presentator dat het misschien te laat is voor sorry. Maar: “Dat is het stomste wat je kunt doen”, volgens echtscheidingsadvocaat Marc Sassen. “Denken dat het niet goedkomt en daarnaar handelen. Net als het praten via de media. Dan maak je alleen maar meer kapot.”

Bel hem op
Marcs advies aan Mattie? “Bel Wietze op, nodig hem uit voor een lunch en vertel dat het je spijt. Leg uit waarom je zo gehandeld hebt. Zenuwen? Stress? Werd het te veel? Wees open en eerlijk tijdens jullie lunch. Dan kom je verder.”

En Wietze?
Die krijgt een passievere rol toebedeeld. Hoewel er een mes in zijn rug is gestoken, hoeft hij geen slachtofferrol aan te nemen. Marc adviseert hem: “Sta open voor de uitnodiging van Mattie. Laat hem zijn verhaal doen en bepaal dan of je hem nog kan en wil vertrouwen.”

Geef elkaar een kans
Volgens de advocaat komt het namelijk vaak voor dat beide partijen nog dol zijn op elkaar, maar niet de gelegenheid nemen of krijgen om het goed te maken. “Geef de ander in ieder geval de kans om het goed te maken en wees eerlijk. Zonder wederzijds vertrouwen kan het niet. Volgens mij heeft Mattie er echt spijt van.”

Vrienden blijven
“Deze scheiding heeft wel wat weg van een echt huwelijk. Daarin gaat het ook vaak om veel geld en is het vertrouwen geschonden. Dat het huwelijk over is, betekent dan niet dat de vriendschap ook ten einde is.” Marc vindt dat de bal bij Mattie ligt.

Niet reageren
Er komt nu veel af op radiopresentatoren. Behalve dat ze met elkaar heel wat uit te zoeken hebben, lijkt de media ook een partij te zijn die een verklaring verdient. Volgens Marc hoeven de twee echter niet te reageren in de media. “Ze kunnen zich nu beter met elkaar en zichzelf bezighouden.” Dat lijkt de presentatoren te lukken: ze waren beiden niet bereikbaar voor commentaar.

Marc Sassen

Marc Sassen

Kom shoppen, schransen en dansen op het LINDA.festival op 10 en 11 juni. Psssst…Linda (-6 kilo) komt ook even.
Kijk en koop kaartjes
hier.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Hollandse Hoogte/ Marc Sassen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser