Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Demi gebruikt al sinds haar negentiende botox en fillers: 'Liever dat dan drugs'

EenVandaag‘ heeft in samenwerking met LINDA. onderzocht wat vrouwen vinden van hun lichaam en in hoeverre zij open staan voor cosmetische ingrepen.

| Jorieke van Noorloos

In de uitzending van EenVandaag op NPO 1 vanavond legt CDA-kamerlid Joba van den Berg uit waarom zij vindt dat de leeftijdsgrens voor cosmetische behandelingen omhoog moet. Vlogger Demi van Beijnen, ook te zien in de uitzending, vindt dat geen goed idee.

Lees ook
Dit vinden vrouwen van hun lichaam (en zó kijken mannen ernaar)

Mooier voor op Instagram

Zelf liet Demi, nu 20, op haar negentiende voor het eerst botox in haar voorhoofd spuiten. Wij belden haar op. “De botox in mijn voorhoofd heb ik laten doen omdat ik daar een frons had”, vertelt Demi. “Door het vloggen zit ik vaak gefocust achter mijn laptop te werken en daardoor kreeg ik hoofdpijn.” Die ingreep was dus voor haar gezondheid, maar daarna werden het vooral ingrepen voor Demi’s schoonheid. “Ik heb lipfillers, met botox worden wat gekke plekjes op mijn neus opgevuld en ik laat iedere acht maanden mijn jukbeenderen opspuiten. Daardoor valt de schaduw beter in mijn gezicht en heb je mooiere beelden in video’s en op Instagram.”

Botox vs. drugs

De vlogger zegt zich mooier en zelfverzekerder te voelen door de ingrepen, maar toch vinden haar ouders het niet leuk dat hun dochter nu al wat aan haar gezicht heeft laten doen. “Zij zeggen: ‘Mens, wat doe je jezelf aan’, ze vinden het verschrikkelijk. Maar mijn ouders zien ook in dat ik oud genoeg ben om mijn eigen beslissingen te nemen. En ik voel me er beter door. Ik zag bijvoorbeeld in mijn video’s dat ik dunne lippen heb. Nou, die heb ik daarna laten doen en nu zien ze er mooier uit. Liever aan de botox dan aan de drugs, toch?”

Lees ook
Actrice Marian Mudder open over cosmetische ingrepen: ‘Botox heeft mijn carrière verlengd’

Kritiek

“Ik snap dat oudere mensen het niet begrijpen, maar het hoort gewoon bij deze tijd”, stelt ze. “Ja, ik krijg weleens nare reacties, maar de meeste mensen reageren heel leuk. Steeds meer jongeren doen het, ik heb ook een vriendin met opgevulde lippen.” De kritiek op YouTubers die hun cosmetische ingrepen in video’s laten zien terwijl ze een ‘voorbeeldfunctie’ zouden hebben, vindt ze niet terecht. “Wij laten in onze video’s juist zien hoe zoiets gaat, zodat onze kijkers voorbereid zijn als ze zelf een ingreep willen laten verrichten.”

Leeftijdsgrens

Dat sommige politici, zoals Van den Berg, willen dat de leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen van 18 naar 21 jaar gaat, begrijpt Demi niet. “Meiden doen het sowieso wel als ze het willen. Zo ontstaan er illegale praktijken. Het is juist belangrijk om naar een goede kliniek te gaan en het niet bij iemand thuis te laten doen met de verkeerde producten.”

Borstvergroting

Demi heeft nog nooit spijt gehad van haar ingrepen. “Ik heb nog nooit iets groots laten doen, maar de kleine dingen zijn niet fout gegaan. Oké, ik kan mijn voorhoofd niet meer bewegen en mijn wenkbrauwen nog maar heel lichtjes, maar daar heb ik zelf geen last van. Alleen écht boos kijken gaat niet meer.” De volgende ingreep op haar lijstje? Een borstvergroting. “Daar ben ik al voor aan het sparen. Ik wil ‘m pas over twee jaar, als ik kinderen heb gehad. Ik wil nog wel borstvoeding kunnen geven. Maar daarna ga ik voor een mooie D-cup.”

De uitzending van EenVandaag is vanavond om 18.15 uur te zien op NPO 1. Hieronder zie je vast een fragment:

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW | MEEPRATEN | DOSSIER BBB

Bron: LINDAnieuws | Foto: Demi van Beijnen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser