Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Uitslaande brand bij sauna De Zwaluwhoeve: 'Stonden we opeens in onze handdoekjes buiten'

Uitslaande brand bij sauna De Zwaluwhoeve: 'Stonden we opeens in onze handdoekjes buiten'

Sauna De Zwaluwhoeve in Hierden is vanmiddag ontruimd na een uitslaande brand in een rieten dak. Alle gasten moesten de sauna direct verlaten.

| Merel Boudrie

Onder hen Sterre-Lotte (21), die haar wellnessdagje met twee vriendinnen wel íets anders had voorgesteld.

Lees ook
Nijmeegse brandweer bevrijdt jongetje (1) uit koude auto

Brandalarm

De brand woedde op de eerste verdieping in een gebouw op het saunacomplex, waar ook Sterre-Lotte met haar vriendinnen in een stoomcabine zat. “We hoorden al een brandalarm, maar gingen er vanuit dat het niets zou zijn. Wel zagen we dat er mensen voor de deur van de cabine ergens mee bezig waren, maar we zagen verder niets. Totdat we er na een tijdje uitgingen.”

Zeer grote brand

“Toen zeiden ze: ‘Er is brand, jullie moeten hier weg'”, vervolgt Sterre-Lotte. De brandweer rukte uit met maar liefst vier bluswagens. Om te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde, schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand‘. “Er was eerst nog niets te zien, maar op het moment dat wij uit de cabine kwamen zijn ze ook de rest van de gasten in sauna’s gaan waarschuwen. Iedereen moest naar buiten.”

Tussen de handdoekjes

Om zichzelf warm te houden gingen Sterre-Lotte en haar vriendinnen in een verwarmd bad naast het gebouw zitten, maar na een tijdje moesten ze, samen met de rest van de gasten, naar een buitenverblijf iets verderop. “Dus toen stonden we met de rest van de mensen in handdoekjes en badjassen buiten”, zegt ze. “Het duurde best een tijdje.” Bibberen geblazen? “Best wel, maar je mocht ook naar de kleedruimte gaan. Toch bleven de meeste mensen buiten, om te kijken wat er allemaal gebeurde.”

Weg stroom

Na een tijdje raadde het personeel de gasten toch maar aan om hun spullen te pakken. “We mochten blijven, maar het zou vandaag toch niets meer worden, zeiden ze.” Eind goed, al goed, horen we je denken. Maar nee: “Toen we uiteindelijk stonden te douchen viel de stroom uit. Dus ook de douches, én de kluisjes. We konden niet bij onze kleding, maar na een tijdje kwam er gelukkig iemand met een loper. Ook het hele betalingssysteem lag eruit, dus de rekening krijgen we later nog.”

Brand onder controle

Inmiddels heeft de brandweer de brand onder controle gekregen. Volgens Sterre-Lotte was het een hele toestand vanmiddag, maar onder de gasten was er alles behalve paniek: “Het personeel was heel vriendelijk en stond ons goed te woord. Volgens mij waren ze zelfs bosjes aan het wegzagen, omdat gasten met hun auto’s niet langs de brandweerwagens konden.” Nu dan toch echt: eind goed, al goed.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws / Omroep Gelderland | Foto: Sterre-Lotte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser