Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Anthony (24) heeft ondanks zijn beperking een baan veroverd: 'Mijn Facebookactie heeft ogen geopend'

Anthony (24) heeft ondanks zijn beperking een baan veroverd: 'Mijn Facebookactie heeft ogen geopend'

Vorige maand vroeg Anthony Vroom in een bericht op Facebook om hulp bij zijn zoektocht naar een baan. Zijn bericht werd dertienduizend keer gedeeld, met resultaat: hij is aan het werk.

| Raounak Khaddari

LINDAnieuws sprak Anthony (foto rechts) over zijn nieuwe baan.

Lees ook
Anthony (24) is beperkt en wil heel graag werken, maar krijgt maar geen baan

Je hebt een keuze
Anthony zit in een rolstoel vanwege een spierziekte, maar dat weerhoudt hem er niet van om te werken. “Je kan altijd kiezen: of de hele dag thuis zitten of je gaat werken. Ik wilde heel graag werken om iets nuttigs te doen en mezelf bewijzen. Maar hoe graag ik ook wilde, ik werd maar niet aangenomen vanwege mijn beperking.”

Duizenden reacties
Het Facebookbericht waarin hij een open sollicitatie deed naar een baan als (onder meer) vormgever werd massaal gedeeld en Anthony ontving duizenden reacties. “De stroom aan reacties hield ongeveer twee weken aan en ik heb geprobeerd om op iedereen te reageren.” Het bedrijf waarvoor de ambitieuze man uiteindelijk koos, stuurde hem als een van de eersten een bericht.

Moeilijke keuze
“Ik heb lang getwijfeld tussen twee bedrijven. Allebei zaten ze in Alkmaar en bij beide leek ze me erg leuk om bij te werken.” Uiteindelijk heeft Anthony bij allebei een week meegelopen. “Zo kon ik kijken wat ik echt wilde”. De keuze viel op URD Solutions, een marketingbedrijf waarbij er meteen een klik was. “Ze zagen mijn shirt met opdruk van een film. Zij houden ook van goede films, net als ik. Toen had ik al een streepje voor, zeiden ze.”

Ritme
“Dit is nu mijn derde dag als desktoppublisher in het bedrijf en het is wel even wennen. Ik had eerst natuurlijk totaal geen ritme. Toen kwam ik pas om elf uur m’n bed uit en was ik de rest van de dag thuis. Nu gaat m’n wekker om zes uur en om zeven uur ga ik er dan echt uit. Met plezier, want het is een ontzettend leuk team op kantoor. Ik vind het echt leuk.”

Beperkingen
In het vorige interview dat LINDAnieuws met Anthony had, vertelde hij dat-ie best een deel van zijn pauze wilde opgeven om naar de wc te gaan. Daar heeft hij namelijk hulp bij nodig en daarom neemt dat meer tijd in beslag dan bij een ander. “Dat heb ik over voor een baan, maar gelukkig is dat hier niet nodig. Ze zeggen hier ‘als je moet, dan moet je’. Mijn moeder komt kort voor de pauze langs om mij te helpen. Zo kan ik nog meelunchen met mijn collega’s.”

Bewijzen
De nieuwe werknemer zit vol ambitie; “Ik wil mezelf heel graag bewijzen en nog meer leren. Over twee maanden gaan we kijken of ik mag blijven. Daar ga ik heel erg m’n best voor doen, maar volgens mij zit dat wel goed. Ik wil graag drie dagen in de week werken, maar we moeten het wel nog hebben over wat voor contract ik krijg.”

Jammer
“Tegen anderen die ook een beperking hebben en werk zoeken, wil ik graag zeggen dat social media werken. Het is jammer dat het op deze manier moet, maar daar wordt aan gewerkt in onze maatschappij. Mijn actie heeft volgens mij al de ogen van veel mensen geopend.”

NIEUWS | INTERVIEW | HOE IS HET NU MET | LINDA.160 HET WAS EEN BIZAR JAAR

Bron: LINDAnieuws | Foto: URD solutions

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser