Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Anne (29) kreeg zonder dat ze het wist te maken met zwangerschapsdiscriminatie

Anne (29) kreeg zonder dat ze het wist te maken met zwangerschapsdiscriminatie

Uit onderzoek is gebleken dat 43 procent van de vrouwen op de arbeidsmarkt, die recent zwanger waren, te maken heeft gehad met zwangerschapsdiscriminatie. Zo ook Anne (29).

| Maaike van de Graaf

Zij moest onbetaald verlof opnemen vanwege haar zwangerschap.

Lees ook
Vrouwen melden massaal ontslag wegens zwangerschapsdiscriminatie

Zwanger

Anne volgt een opleiding waarbij ze fulltime werkt en salaris krijgt. Ze zit momenteel in het tweede jaar. Toen ze tien weken zwanger was, bracht ze het bestuur van haar opleiding op de hoogte van haar zwangerschap. “Ze zeiden dat het prima was en vroegen of ik op gesprek kon komen.” Tijdens het bezoek werd haar gevraagd of ze met 34 of 36 weken zwangerschap met verlof wilde. “Ik moest daar even over nadenken, want het derde jaar begint over drie maanden, in juni, en ik ben eind augustus uitgerekend. Dat zou dus betekenen dat wanneer ik pas met 36 weken met zwangerschapsverlof ga, ik alvast een aantal weken kan starten met het derde jaar.”

Dan maar onbetaald verlof

Anne besluit dat ze met 36 weken met zwangerschapsverlof wil. Dat wordt goedgekeurd door de opleiding. “Ze vertelden mij dat ik dan wel zelf een tijdelijke werkplek moest zoeken voor die zes weken die ik nog meedraai in het derde jaar.” Dat bleek lastiger dan gedacht en het lukte Anne dan ook niet om een werkplek te vinden. Noodgedwongen vraagt ze van begin juni tot en met eind augustus onbetaald verlof aan. Anne was er, op het moment dat ze haar verlof indiende, namelijk niet van op de hoogte dat ze vanaf het begin haar opleiding had kunnen vragen mee te zoeken naar een geschikte werkplek.

Dat is dus zwangerschapsdiscriminatie

Daar kwam ze pas achteraf achter, toen haar collega’s haar daarop wezen. “Zij vertelden mij dat dit zwangerschapsdiscriminatie is en wezen me op de actie Baby en Baan.” Je kan spreken van zwangerschapsdiscriminatie als je wordt benadeeld vanwege je zwangerschap. “De opleiding had mij, gezien mijn rechten, gewoon een werkplek en salaris moeten bieden voor die zes weken.” Zonder dat Anne het door heeft gehad, is ze vermoedelijk de dupe geworden van zwangerschapsdiscriminatie. Maar dat kun je pas zeker weten als het College voor de Rechten van de Mens haar zaak zou onderzoeken en beoordelen. Ze wil daarom andere vrouwen graag meegeven dat je altijd goed moet checken welke rechten je hebt als zwangere vrouw.

Baby en baan

In een periode waarin financiële zelfstandigheid juist belangrijk is, is het vervelend als je toch te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie. Daarom wil Baby en Baan, een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bewustwording vergroten en handelingsperspectief bieden in geval van zwangerschapsdiscriminatie. Hier vind je alle rechten op een rij.

De naam Anne is om privacyredenen gefingeerd.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Esther BroeksteegEsther Broeksteeg

zwangerschapsdiscrimiatie.........Ben ik nu de enige die dat een belachelijk woord vind? Als je een bedrijf runt en je hebt iemand nodig om de werkdruk te verminderen dan is het toch niet meer dan logisch dat je een vrouw die zwanger is niet aanneemt?

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser