interview

Amber werd in elkaar geslagen na verdedigen beste vriend: 'Ik lig 's nachts wakker'

Amber werd in elkaar geslagen na verdedigen beste vriend: 'Ik lig 's nachts wakker'

Amber Terwingen (18) uit Maasmechelen werd anderhalve week geleden in elkaar geslagen door een groep jongens omdat zij haar beste vriend, die homo is, tegen hen verdedigde.

| Tim van Erp

LINDAnieuws belde met haar om te vragen hoe het nu met haar – en haar zoektocht naar de daders – gaat.

Lees ook
Meisje (18) bont en blauw geslagen omdat ze opkwam voor homoseksuele vriend

Wat verschrikkelijk wat er gebeurd is. Hoe gaat het nu met je?
“Ik voel me een beetje beter, maar mijn neus doet nog pijn en ik heb veel hoofdpijn. Ik moet veel langs de politie, en de dokter: mijn neus is geopereerd, morgen mag het verband eraf. Slapen lukt ook nog niet goed; ’s nachts lig ik wakker, want ik ben toch wel bang door wat er gebeurd is.”

Hoe lang verwacht de dokter dat je nog last van je verwondingen zult hebben?
“Sowieso nog twee weken. Dan is het afwachten geblazen. Er zitten barstjes in mijn tanden en daar krijg ik nu een versterkende crème voor; ik hoop dat dat helpt, maar daar gaat de tandarts nog naar kijken.”

Hoe begon de ruzie? Wat zeiden de daders tegen jouw beste vriend?
“We liepen op weg naar buiten langs het groepje, en de jongens begonnen dingen tegen Mathijs te roepen als ‘Vuile homo’ en ‘Flikker op’. Ik liep op hen af en zei dat ze normaal moesten doen. Ik kreeg niet eens een antwoord, ze duwden me meteen op de grond. Mathijs probeerde me er tussenuit te trekken. Dat lukte uiteindelijk, al kreeg hij daarbij ook een klap in zijn gezicht.”

amber terwingen

Wat gebeurde er daarna?
“We zijn meteen naar de EHBO gegaan, waar ze het bloeden hebben gestelpt. Toen dat minder was, zijn we met de beveiliging gaan kijken of we de daders nog ergens konden zien. Maar die waren allang gevlucht. Ik heb geen idee of ze al de hele avond op ruzie uit waren; ze waren wel dronken, denk ik.”

Kun je je nog iets herinneren van de daders?
“Ik heb maar twee van hen echt gezien, en heel veel weet ik er niet meer van. In totaal waren het vier of vijf jongens. Ik had ze niet eerder gezien op dat feestje. Ik ben nu vooral bang dat ik ze ergens tegenkom. Wat me wel nog bijstaat, is dat geen van de omstanders iets deed. Heel veel mensen zagen het gebeuren.”

Je Facebookpost is inmiddels ruim 21.000 keer gedeeld. Zijn jullie al getuigen op het spoor?
“Een aantal mensen heeft contact opgenomen met mij en mijn moeder, die ook een oproep heeft gedaan. De politie onderzoekt het nog allemaal. Ik weet niet of zij al een dader in het vizier hebben. Daarvan worden we binnenkort op de hoogte gebracht.”

Kun je de post niet (goed) zien? Klik dan hier.

Lees ook
Bij deze Haagse hockeyclub schelden ze niet meer met het woord ‘homo’

NIEUWS | L'HOMO. | INTERVIEW | BUITENLAND

Bron: LINDAnieuws | Foto: Aangeleverd

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser