interview

'Allervetste droom' van ernstig zieke Brent (9) komt uit

'Allervetste droom' van ernstig zieke Brent (9) komt uit

We schreven eerder over de negenjarige Brent Greven, die lijdt aan een zeer zeldzame vorm van kinderkanker. Zijn grote droom, sleeën met huskyhonden, ging gisteren in vervulling.

| Robin Nanninga

Brent vierde vorige week zijn, waarschijnlijk, laatste verjaardag en werd overladen met kaarten.

Lees ook
Grote wens ernstig zieke Brent (9) komt uit: honderden kaarten op laatste verjaardag

Dol op husky’s
Het sleeën met huskyhonden is een droom die Brent sinds drie jaar koesterde. Hij is dol op de dieren. Met dank aan Stichting Kanjer Wens en drie meiden uit Dieren, waar de familie Greven woont, kwam die wens uit. De meiden liepen de Nijmeegse Vierdaagse voor Brent en haalden zo geld op waarmee de stichting de wens in vervulling kon laten gaan.

Brent is gek op husky’s.

Onbetaalbare glimlach
Het gezin, bestaande uit moeder Chantal, vader Ruud, Brent en zijn broer Lucas (10) en zus Ninthe (7), reed eergisteren naar een hotel in de buurt van Skidôme in Rucphen. “Brent wist niet wat we gingen doen. Die avond vertelde Peter Visser van Stichting Kanjer Wens wat hem te wachten stond. Die glimlach die toen op zijn gezicht verscheen, is onbetaalbaar”, vertelt zijn moeder aan LINDAnieuws.

Het was Brents grote droom om te sleeën met husky’s.

‘Allervetste droom’
Tien husky’s wachtten Brent gisteren op in de sneeuw, samen met verpleegkundigen, om Brent pijnvrij te kunnen laten genieten. Dik aangekleed, met die herkenbare glimlach op zijn gezicht, liet hij zich voorttrekken door de dieren. “Het was zo mooi om hem zo te zien, zo kostbaar. We hebben genoten, samen als gezin, maar Brent vooral. ‘Mijn allervetste droom is uitgekomen’, zei hij na afloop.”

“Mijn allervetste droom is uitgekomen”, zei Brent na afloop.

Zonsondergang
Het vooruitzicht voor Brent is niet goed. Hij is uitbehandeld. Artsen hebben zijn ouders verteld dat ze moeten denken in weken, niet maanden. Deze week gaan ze met hem de zonsondergang bekijken op Texel, Brents allerlaatste droom.

Lees ook
Ernstig zieke Brent (8) wil zoveel mogelijk kaarten ontvangen op laatste verjaardag

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Stichting Kanjer Wens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser