Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

De man die Micha's babykleding betaalde is eindelijk gevonden en wij spraken 'm

De man die Micha's babykleding betaalde is eindelijk gevonden en wij spraken 'm

Afgelopen vrijdag schreven we over Micha (36). Hij was op zoek naar de man die achter hem stond in de rij bij de kassa en geld bijlegde zodat Micha kon afrekenen. Deze gulle gever – Ajay (43) – is gevonden.

| Stephanie Kersbergen

Wij spraken hem over zijn goede daad én natuurlijk over het springkussen dat hem is beloofd.

Lees ook
Micha zoekt onbekende man die babykleding voor hem betaalde: ‘Ik wil hem graag bedanken’

Elf euro

Micha is voor het eerst vader geworden en was bij de Prénatal om de cadeaubonnen die hij had gekregen uit te geven. Maar in zijn enthousiasme had hij te veel spullen gehaald en door zijn vermoeidheid was hij zijn portemonnee in de auto vergeten. Hij wilde naar de auto rennen, maar Ajay was hem voor. “Ik zag hem staan en ik had het gevoel dat hij voor het eerst vader was geworden. Dat was inderdaad zo, vertelde hij toen ik dat aan hem vroeg. Ik vond dat ik die elf euro die hij niet had, moest betalen.”

Ajay en zijn gezin:

ajay babykleding

Eerste kind

Ajay kan zich nog goed herinneren toen hij voor het eerst vader werd, inmiddels heeft hij drie kinderen. “Ik stond ook in Prénatal toen ik mijn eerste kindje kreeg. Ik had de duurste kinderwagen gehaald, ondanks dat ik die bijna niet kon betalen. Voor je eerste kindje doe je alles.” Die elf euro voor Micha betalen, deed hij dan ook graag. “Het gaf ons allebei een goed gevoel. Samen maken we van de wereld een betere plek.”

Facebookbericht

Ajay had een berichtje geplaatst over het voorval op Instagram, maar was er verder niet echt mee bezig totdat hij in het Facebookbericht van Micha werd getagd. Meerdere keren. “Ik werd door een vriendin getagd in het bericht van LINDAnieuws, die waarschijnlijk mijn berichtje op Instagram had gelezen. En een andere vriendin tagde mij ook, die zag dat de gulle gever die werd gezocht net een derde kindje had gekregen.”

326 keer gedeeld

In de eerste instantie kon hij niet geloven dat het over hem ging. “Pas toen ik de naam van zijn zoontje zag, geloofde ik het, want die had ik nog aan hem gevraagd.” Ajay heeft meteen onder het Facebookbericht van Micha gereageerd, om te laten weten dat hij niet verder hoefde te zoeken. “Het is gewoon 326 keer gedeeld, dat vond ik zo gaaf. Samen inspireren we elkaar.”

Springkussen

Micha verhuurt springkussens en had in een interview beloofd er eentje aan de gulle gever uit te lenen. Dat plan valt in goede aarde bij de kinderen van Ajay. “Mijn dochter van tien en zoon van vijf waren door het dolle heen toen ik ze dat vertelde. Mijn dochter viert zaterdag haar verjaardag en die wilde het dan meteen hebben. Maar zo snel gaat dat natuurlijk niet.” Hier houdt het niet op met de goede daden doen voor elkaar. “Als we dat springkussen dan een dagje krijgen, dan nodigen we natuurlijk alle kinderen uit de straat uit.”

SNACKS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser