nieuws

Internet boos: 'Daily Mail' noemt inrijder moskee 'gladgeschoren blanke man'

Internet boos: 'Daily Mail' noemt inrijder moskee 'gladgeschoren blanke man'

Een 48-jarige bestuurder reed vannacht in op moslims bij één van de grootste moskeeën van Groot-Brittannië. Een tweet van de Britse krant ‘Daily Mail’ hierover maakt de tongen los.

| Robin Nanninga

De politie behandelt het incident als een terroristische aanslag.

Lees ook
Tweet vader Beyoncé over geboorte tweeling valt totaal niet in de smaak

Dubbele standaards
De krant rept in de tweet over ‘een gladgeschoren blanke man’. In het artikel staan foto’s van de verdachte. Het was een kwestie van tijd voordat twitteraars reageerden. Ze beschuldigen Daily Mail van een dubbele standaard als het gaat om terrorisme.

Deze tweet van Daily Mail kon rekenen op een hoop reacties.

We maakten een selectie van de vele antwoorden op de tweet.

Eén man overleden
Bij het incident overleed een man ter plekke. Acht mensen werden gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De verdachte zou zijn ingereden op moslims bij Finsbury Park, die de moskee in de buurt verlieten na het gebed. De bestuurder werd overmeesterd door omstanders en gearresteerd. Hij werd ook naar het ziekenhuis gebracht.

Onschuldige mensen
De Britse premier Theresa May veroordeelt de aanval op de moskeebezoekers. “Het was weer een aanslag die was gericht op gewone en onschuldige mensen”, aldus May. Het was de tweede keer deze maand dat Londen werd opgeschrikt door een aanslag. Eerder reden mannen met een busje in op voetgangers op de London Bridge. May beloofde eerder vandaag dat “dit soort haat en boosaardigheid” nooit zal overwinnen.

Weerzinwekkend
De premier noemt het inrijden op moskeebezoekers “net zo weerzinwekkend als eerdere aanslagen”. Er is extra politie ingezet om gemeenschappen gerust te stellen. Ook kijken de autoriteiten of moskeeën extra beveiliging nodig hebben, volgens May.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Mashable / ANP | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser