Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

India voert doodstraf in voor verkrachting van kinderen jonger dan twaalf jaar

India voert doodstraf in voor verkrachting van kinderen jonger dan twaalf jaar

Op het verkrachten van kinderen jonger dan twaalf jaar komt in India de doodstraf te staan. Het kabinet van premier Narendra Modi stemde vandaag in met een aanpassing van het strafrecht.

| Boris Lemereis

Tot dusver konden verkrachters van kinderen jonger dan twaalf jaar maximaal levenslang krijgen.

Lees ook
Woede en verdriet in India na verkrachting baby van acht maanden

Verhoging

Verder besloot het kabinet de minimumstraf voor het verkrachten van kinderen tussen de twaalf en zestien jaar te verhogen van tien naar twintig jaar. Op het verkrachten van volwassenen komt nu minimaal tien jaar celstraf te staan. Dat was zeven jaar. De krant Times of India meldt dat het decreet over het aanpassen van het strafrecht nu ter goedkeuring aan president Ram Nath Kovind wordt voorgelegd.

Verkrachtingszaken

In India zijn de gemoederen de afgelopen tijd hoog opgelopen door meerdere verkrachtingszaken. In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de staat Uttar Pradesh een negenjarig meisje gevonden dat was gewurgd. Een elfjarig meisje werd woensdag in de staat Chattisgarh verkracht en met een steen geslagen.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser