Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Imago Dotan volgens de Volkskrant opgepoetst door 'fanatieke nepfans'

Imago Dotan volgens de Volkskrant opgepoetst door 'fanatieke nepfans'

Zanger Dotan kreeg jarenlang hulp van zeker 140 nepprofielen van fans op social media, stelt ‘de Volkskrant’. Een deel van die accounts zou zijn aangemaakt in opdracht van de ‘Home’-zanger zelf.

| Robin Nanninga

Tot die conclusie komt de krant na uitgebreid onderzoek.

Lees ook
Dat is snel: kaarten Paradiso-concert Dotan binnen één minuut uitverkocht

Positieve verhalen

De ‘fans’ probeerden muziekverkiezingen te beïnvloeden of vielen andere artiesten af. Ook verzonnen ze verhalen waarin Dotan positief naar voren kwam. Zo zou de ontmoeting tussen de zanger en een leukemiepatiënt, in 2015, nooit hebben plaatsgevonden. Dotan zelf erkent dat. Het feit dat de media aandacht aan de ontmoeting besteedden, was hem naar eigen zeggen door vakantie ontgaan. Ook wij plaatsen het bericht dat Dotan speciaal voor een leukemiepatiënt had opgetreden – dat blijkt nu nepnieuws. Het is ook onze verantwoordelijkheid om dergelijke claims beter te checken. Aan de andere kant: niemand die verwacht dat een gevestigde naam in de muziekwereld zoiets verzint.

Vraagtekens

De krant zet eveneens vraagtekens bij de ontmoeting tussen Dotan en zijn onwetende fan in het vliegtuig. Twitteraars twijfelen of er daadwerkelijk mailcontact is geweest tussen de zanger en de fan die hem niet herkende, omdat de inhoud van haar mail overeenkomsten vertoont met de schrijfstijl van Dotan.

Geschrokken

Dotans voormalig assistent geeft toe dat ze 45 profielen op social media verzon. De Volkskrant heeft schriftelijk bewijs dat vanaf het persoonlijke mailadres van Dotan opdracht is gegeven tot het aanmaken van tien van die accounts. Dotan ontkent dat hij ooit medewerkers heeft aangezet tot het creëren van neoprofielen van fans. “Ik ben geschrokken en wil hier op geen enkele manier mee geassocieerd worden”, is zijn reactie op de beschuldigingen.

Lees het hele verhaal van de Volkskrant hier.

NIEUWS | BEKEND

Bron: De Volkskrant | Foto: LINDA.125 Wikkie Hermkens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser