Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Ouders opgelet: Hoverboards zijn leuk, maar kunnen ook gevaarlijk zijn

Ouders opgelet: Hoverboards zijn leuk, maar kunnen ook gevaarlijk zijn

In Nederland moeten zo’n dertig soorten hoverboards (foto) zo snel mogelijk uit de schappen worden gehaald, vindt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

| Yara Mureau

De apparaten kunnen namelijk brand veroorzaken.

Hoverboards

Een hoverboard is een vervoersmiddel op twee wielen waarop – vooral – kinderen door te balanceren voor- en achteruit kunnen rijden. De NVWA wil dat het product uit de schappen wordt gehaald, vanwege ernstige tekortkomingen. Zo kan het apparaat bij het opladen in brand vliegen, doordat het laden niet stopt als de batterij vol is.

En nog meer

Maar er zijn nog meer tekortkomingen wat de batterij betreft. Deze heeft namelijk geen temperatuurregeling en de behuizing is niet brandwerend genoeg. Het apparaat heeft daarnaast scherpe stukken, dus dat kan er ook voor zorgen dat de bedrading wordt beschadigd. Consumenten krijgen het advies de accu alleen op te laden als er iemand bij is, en het apparaat meteen uit het stopcontact te halen als het is opgeladen.

Lees ook
Liever lui dan moe: lekker rondsuizen door de stad op een RubRider

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | KINDEREN

Bron: NOS/ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser