Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Mensen lijken het nooit te leren: politie bevrijdt hond uit snikhete auto in Diemen

Mensen lijken het nooit te leren: politie bevrijdt hond uit snikhete auto in Diemen

Ondanks de jaarlijks terugkerende berichten over huisdieren en zelfs kinderen die (bijna) bezweken zijn nadat ze op een hete dag zijn achtergelaten in een auto, zijn er helaas nog steeds mensen die daar niet van leren.

| Justine Wouterson

Gisteren, de warmste 19 april ooit, was het weer raak in Diemen.

Lees ook
Hondenliefhebber Bas (24) laat zien hoe het is om in snikhete auto achter te blijven

Cabrio met dicht dak

Daar hebben agenten een jonge bouvier uit een bloedhete auto gered. Het dier zat opgesloten in een cabrio waarvan het dak dicht zat, waardoor de wagen binnen mum van tijd Sahara-achtige temperaturen kreeg.

‘Ruit breken is geoorloofd’

Voorbijgangers spotten het dier en waarschuwden de politie. Om de hond uit de auto te krijgen, moest een raam worden opengebroken, laat de politie op Facebook weten. De handhavers drukken andere mensen die een hond in een warme auto aantreffen op het hart hetzelfde te doen. ‘Schroom niet om dat nogmaals te doen’, valt er te lezen in het bericht. ‘Laat uw dieren of kinderen niet in de auto achter met temperaturen boven de vijftien graden!’

Proces-verbaal

Het baasje van de bevrijde hond krijgt een proces-verbaal. Ook kan hij de factuur van de dierenambulance op de mat verwachten en zijn de kosten voor een nieuwe autoruit uiteraard voor zijn rekening.

De hond op de foto bovenaan dit artikel is niet de bouvier die in de auto opgesloten zat.

NIEUWS | DIEREN

Bron: AT5 | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser