nieuws

Holleeder in rechtbank over bedreigen van zijn zussen: 'Ik meende niks van wat ik zei'

Holleeder in rechtbank over bedreigen van zijn zussen: 'Ik meende niks van wat ik zei'

Willem Holleeder dreigde er maar wat op los in de periode dat zijn zussen Sonja en Astrid gesprekken met hem opnamen. Dat zei hij vanmiddag in de rechtbank. 

| Kirsten Zijderveld

“Ik meende geen moment wat ik zei. Ik was een beetje druk aan het zetten. Meer niet.”

Lees ook
Holleeder vertelt in rechtbank: ‘Ik wilde een normaal leven leiden’

Opgenomen gesprekken

Vanmiddag werd Holleeder aan de tand gevoeld over de opgenomen gesprekken van zijn zussen. Dat gebeurde in de aanloop naar de verhoren van zijn zus Sonja, waar volgende week drie middagen voor uitgetrokken zijn. In de opgenomen gesprekken werd met name Sonja regelmatig met de dood bedreigd. De opnamen werden niet afgespeeld, dat gebeurt komende week. Wel hield de rechtbank Holleeder passages voor uit de schriftelijke uitwerking.

Bedreigen zussen

De bedreigingen die daarin te pas en te onpas worden genoemd, moeten niet serieus worden genomen, benadrukte Holleeder steeds als de rechtbank hem de passages voorlas. “Ik dreig. Dat klopt. Maar Sonja vermoorden? Dat slaat nergens op. Waarom zou ik Sonja vermoorden? Ik dreig steeds. Elke keer met iets anders. Ik verzin dreigementen.”

Lees ook
Rillingen over je rug: Isa Hoes leest voor uit boek Astrid Holleeder

‘Er is een spel gespeeld’

Achteraf is hij ervan overtuigd dat zijn zussen hem destijds voortdurend uit de tent hebben willen lokken. “Er werd een spel gespeeld. Ze waren al bezig valse verklaringen af te leggen en ze waren bezig de gesprekken op te nemen. Zij wisten dat, ik niet.”

Holleeder is ‘niet trots’

Holleeder zei naarmate de dag vorderde dat hij niet trots is op de bedreigingen. “Maar ik ben gewoon Willem. Ik ben een simpele jongen. In mijn woede zei ik dingen. Maar het was ook om te kijken wat Astrid zou doen.” Zijn strafproces gaat maandag verder. Dan begint het getuigenverhoor van zijn zus Sonja.

Willem Holleeder

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser