Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

hoe is het nu?

Prins woonde een jaar in dit minihuis van 8 vierkante meter: zo kijkt hij daarop terug

In februari 2018 nam fotograaf Prins de Vos zijn intrek in het kleinste appartement van Amsterdam. Nu, na een klein jaar, is het tijd om zijn piepkleine plekje te verlaten.

| Tim van Erp

Prins (28) vlogde gedurende het jaar over hoe hij het ervoer om in de woning te leven. In een laatste video blikt hij nu terug op zijn tijd in het minihuis.

Langer gebleven in minihuis

Acht vierkante meter, inclusief douche en keukenblokje, voor een luttele 550 euro. Welkom in Amsterdam. Aanvankelijk was hij van plan een half jaar in het minihuis te blijven wonen, maar dat is dus twee keer zo lang geworden. Of die beperkte ruimte nou went, na een tijd? Niet echt. Als Prins een paar dagen weg is geweest, denkt hij vaak nog steeds bij binnenkomst: ‘Oh mijn god, het is hier zo ontzettend klein.’

mini-huis amsterdam prins de vos

mini-huis amsterdam prins de vos

Boomhut of caravan

Prins: “Dan kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat ik hier heb geleefd. Maar ik heb het toch echt gedaan. En het is me eigenlijk goed bevallen.” Zijn geheim? Doen alsof het “een boomhut of caravan is”. Wel een absoluut nadeel is hoe donker het binnen vaak was, zeker in de wintermaanden. Het huisje heeft immers maar één raam, en dat zit in de deur naar het balkon.

Minimalisme

Ook mist Prins het toch wel om mensen bij hem thuis uit te nodigen. In het begin deed hij dat nog wel eens, maar “het is ongemakkelijk om met zijn tweeën, drieën of vieren op zo’n kleine ruimte te zitten. Het kan, maar daar is dan ook alles mee gezegd.” Spijt van zijn minimalistische levensstijl heeft Prins zeker niet. Hoeveel groter hij hierna ook mag gaan wonen, hij zal niet meer spullen in huis halen, zo vertelt hij in zijn video.

Wij spraken Prins vorig jaar over zijn intrek in het minihuis. Dat interview lees je hier.

Lees ook
Emoties lopen hoog op tijdens escalerende burenruzie over appeltjesgroen huis

NIEUWS | LIFESTYLE | UPDATE | HOE IS HET NU? | DIT WAS 2018

Bron: Vlog Prins de Vos | Foto: Prins de Vos

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer hoe is het nu?

Lees dit ook even

Please update your browser