Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

hoe is het nu?

Merel (31): 'Ik hoop dat Bill Gates zijn woord houdt'

Merel (31): 'Ik hoop dat Bill Gates zijn woord houdt'

Merel Rumping (31), initiatiefnemer van LegBank, ontmoette in januari dit jaar Bill Gates op een evenement. Brutalen hebben de halve wereld, dus schoof ze de invloedrijke zakenman haar nummer toe. 

| Suzette Hermsen

LINDAnieuws belde haar op.

En, en, en?
Wij vroegen ons af: zijn Merel en Bill inmiddels al dikke WhatsApp-vrienden en heeft de ontmoeting Legbank – haar initiatief dat mensen met een laag inkomen toegang tot een kwalitatief goede prothese biedt – wat opgeleverd?

Chatmaten
“We zijn nog geen Whatsapp-vrienden, nee”, lacht Merel, die in januari op het evenement The Power of Progress van duurzaamheidsplatform OneWorld mocht vertellen over LegBank. “Maar, ik heb wel met zijn assistent gechat. Via Twitter. Die zei me dat Bill heel erg druk was, maar dat hij had gezegd dat ik hem moest blijven herinneren. Dat is nu drie weken geleden, dus ik vind het wel weer hoogste tijd om hem aan zijn jasje te trekken.”

Druk opvoeren
De zakenman beloofde Merel tijdens het evenement in januari dat hij haar aan zijn netwerk zou verbinden om LegBank verder te ontwikkelen. “Ik ben een doorzetter, dus ik heb me voorgenomen hem daar zeker aan te blijven herinneren.” Lachend: “Misschien stuur ik hem wel een berichtje dat de media vragen of Bill z’n belofte al is nagekomen. De druk een beetje opvoeren kan geen kwaad.”

Vorderingen
Merel vertelt dat er, ook zonder hulp van Gates, twee goede ontwikkelingen zijn wat betreft LegBank. “Het eerste prototype van de Majicast, het productie-apparaat waarmee wij prothese-kokers op een eenvoudige, snelle en betaalbare wijze kunnen maken, is inmiddels ontwikkeld. We hebben de Majicast afgelopen week met patiënten getest in Orthopedisch Centrum de Hoogstraat in Nederland. Dat was echt heel bijzonder.”

15-03-2016, utrecht. First real test with Majicast photo and copyright Leonard Fäustle

Genoeg te doen
In mei vertrekt Merel samen met een team naar Colombia om de Majicast te demonstreren aan prothesemakers. “Colombia kent veel landmijnslachtoffers, vandaar dat we daar in eerste instantie naartoe gaan.” Als alles volgens plan loopt, opent de eerste kliniek in ruraal Colombia in mei volgend jaar haar deuren. “Een grote kans dat we ook nog naar een ander land gaan, maar eerst hebben we hier genoeg te doen.”

NIEUWS | INTERVIEW | HOE IS HET NU?

Bron: Merel Rumping | Foto: Leonard Fäustle

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer hoe is het nu?

Lees dit ook even

Please update your browser