nieuws

Hoe visagist Chiao Li Hsu haar kenmerkende stijl ontwikkelde

Hoe visagist Chiao Li Hsu haar kenmerkende stijl ontwikkelde

Chiao Li Hsu (40) is met haar vernieuwende en herkenbare stijl één van de creatiefste visagisten van Nederland. Wij belden haar voordat ze op het vliegtuig stapt.

| Michel Pierre Laffite


“Ik krijg steeds meer aanvragen vanuit het buitenland, dus dat is iets wat ik wil verkennen.”

Lees ook
Hoe de nuchtere Jurriaan (21) plotseling dansend naast Donatella Versace eindigde

Gorgeous @hannexmarij @vdmmodels by Jouke Bos Styling by @majidkarrouch #houseoforangeagency #hannexmarij

A post shared by Chiao Li (@chiaolihsu) on

Krabbeltje hier, krabbeltje daar
Chiao Li werd geboren in China, maar verhuisde als kind naar Nederland, waar ze op jonge leeftijd modellen in modetijdschriften voorzag van ‘make-up’: “Ik bladerde door tijdschriften en paste de make-up aan met balpen. Ik ben echt altijd al gefascineerd geweest door make-up.”

Strepen verdiend

Na de visagie-opleiding aan het Amsterdamse House of Orange te hebben afgerond, werkte Chiao Li als visagist. Ze ontwikkelde al vrij snel een zeer kenmerkende stijl. “Ik werk nu al grofweg vijftien jaar als visagist. Ik heb mijn stijl ontwikkeld door vooral niet te kijken naar het werk van andere mensen. Je kunt je er natuurlijk niet helemaal voor afsluiten dus ik zie wel dingen voorbijkomen, maar ik kan juist creatief zijn door mij te laten inspireren door alle andere dingen in het leven naast make-up.”

Verscheidenheid
Wat er zo leuk is aan mensen opmaken? “De verscheidenheid vind ik het fijnst. Je werkt bij wijze van spreken elke dag op een andere locatie met andere mensen. Ook vind ik het leuk dat je de ene dag voor een tijdschrift werkt en je creativiteit de vrije loop kunt laten, terwijl je later in de week weer voor een commerciële klant werkt en meer naturelle looks doet.”

Leukste klus

“Als je het hebt over de leukste klus die ik gedaan heb, dan springen er twee dingen uit: de klus die ik deed voor Now Fashion met onder anderen Philip Riches én mijn eerste echte grote klus voor Versace. Als je op een klus staat en je merkt dat alles goed gaat, dan geeft dat zóveel energie.”

Grote droom

Heeft Chiao Li nog een droom die ze wil waarmaken? “Niet zozeer een droom, maar ik zou wel graag met veel creatieve mensen willen werken om samen mooie dingen te maken. Ik hou ervan als mensen eigenzinnig zijn en met goede ideeën komen. Ik krijg ook steeds meer aanvragen vanuit het buitenland, dus ik ben mijn opties aan het verkennen. Daarnaast ben ik behoorlijk perfectionistisch aangelegd, dus ik zie altijd ruimte ter verbetering bij mijzelf. Dat is soms best lastig, maar het zorgt er ook voor dat ik altijd iets heb om naar te streven.”

Chiao Li volgen op Instagram kan hier.

Old cover for @glamcult photography by Meinke Klein styling @thomas_vermeer Hair and make up by me

A post shared by Chiao Li (@chiaolihsu) on

Cropped picture of the beautiful @helenedesmettre_ With Mirka Laura Severa and @majidkarrouch Makeup by me

A post shared by Chiao Li (@chiaolihsu) on

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser