nieuws

Hoe ontmasker je de Mol? 6 x tips van oud-winnaar Tim Hofman

Hoe ontmasker je de Mol? 6 x tips van oud-winnaar Tim Hofman

Zaterdag start ein-de-lijk het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? Onze favoriete winnaar, Tim Hofman (28), geeft alvast wat tips om de Mol te ontmaskeren.

| Teuntje Verbaandert

Dus: Molboekjes in de aanslag en pennen maar.

Lees ook
Deze afvallers van Wie is de Mol? verraden zichzelf via sociale media

Saboteur
De echte Molloten willen natuurlijk ook dit jaar weer zo snel mogelijk de saboteur tussen de BN’ers ontdekken. LINDAnieuws schiet te hulp en vroeg oud-winnaar Tim Hofman om een aantal tips. Afgelopen seizoen ontmaskerde hij Klaas van Kruistum als Mol, dus hij heeft er verstand van.

Tip 1: Focus niet meteen op de Mol
Richt je de eerste afleveringen niet meteen op de Mol, maar probeer juist te ontdekken welke kandidaten níet de Mol kunnen zijn. “Dat is een stuk makkelijker”, zegt Tim. “Dan kun je meteen een aantal mensen van je lijstje afstrepen.” Wanneer je later in het spel meer informatie hebt, kun je je alsnog op de Mol gaan richten.

Tip 2: Terugspoelen en weer afspelen
Je moet er wat tijd in investeren, maar het levert veel op om de afleveringen meerdere keren te bekijken. Tim: “Kijk alles nog eens stukje voor stukje terug. Er komen zoveel hints voorbij. Als je het een tweede – of derde, of vierde – keer bekijkt, vallen je vanzelf andere dingen op.”

Tip 3: Observeer spelgedrag
Doen kandidaten zich anders voor tijdens het spel dan erbuiten? “Tijdens mijn deelname bleef ik de andere kandidaten maar ‘interviewen’ en probeerde ik ze zo te lezen”, zegt Tim. “Al redelijk snel viel me op dat Klaas zich buiten het spel anders gedroeg. Dat vond ik heel verdacht.” Kortom, besteed dus extra aandacht aan de gesprekken buiten de spellen.

Tip 4: ‘Follow the money’
Elk seizoen benadrukt de presentator het opnieuw: follow the money. Oftewel, volg het geld. Tim, is die tip nou echt nuttig? “Het kan zeker helpen om eens een overzichtje te maken van hoeveel geld de verschillende kandidaten in de pot brengen”, zegt hij. “Maar misschien is het nog interessanter om de hint letterlijk te nemen en de biljetten te bestuderen. Daar staan vaak ook hints op.”

Tip 5: Omarm tunnelvisie
Berucht en bevreesd bij iedere kandidaat én Molloot: tunnelvisie. Je denkt te weten wie de Mol is en alles wat je ziet lijkt deze theorie te bevestigen. Tot je ontdekt dat je al die tijd op de verkeerde inzette. “Maar”, zo zegt Tim, “tunnelvisie kan je ook ver brengen. Wanneer je eenmaal een duidelijke verdachte hebt, weet je ook goed waar je naar moet kijken.”

Tip 6: Hou Wie is de Mol?-fora in de gaten
Op verschillende fora doen fanatieke Molloten al hun theorieën uit de doeken. “Man, wat zijn die gasten goed”, zegt Tim. “We hebben ons als kandidaten echt rot gelachen om al die waanzinnige theorieën. Soms waren ze veel te vergezocht en sloegen ze de plank volledig mis. Maar nog vaker waren we zwaar onder de indruk, omdat sommige fans het allemaal al zo vroeg in het spel goed leken te hebben. De analyses op social media zijn ook altijd ijzersterk.” Nuttig leesvoer dus.

Zaterdag mogen we weer
Popcorn erbij en kijken maar. Aanstaande zaterdag om 20.30 uur is de eerste aflevering te zien op NPO1.

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Jesje Veling

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser