nieuws

Hoe bureaucratie een Belgisch zedenslachtoffer tot wanhoop dreef

Hoe bureaucratie een Belgisch zedenslachtoffer tot wanhoop dreef

Journalist Maartje Luif kwam via haar werk in contact met een slachtoffer van een zedenmisdrijf. In haar column doet ze verslag van de gesprekken die ze met de jongen voerde.

| Anna Korterink

Vandaag tipt Blendle een column uit De Standaard.

Lees ook
Volgens deze professor kloppen veel clichés over Noord-Korea niet

Wachtlijst
De jongen zit ernstig met zichzelf in de knoop: hij weet dat hij hulp nodig heeft, maar kan nergens terecht. En als het hem dan eindelijk lukt, komt hij op een wachtlijst. In de tussentijd sleept de rechtszaak tegen de dader voort. Het duurt jaren voor er een veroordeling volgt.

Wanhoop
De wanhoop is in de chatberichten die hij naar Maartje stuurt voelbaar. Hij maakt zich zorgen over alles: kan hij de advocaat nog wel betalen, en zijn psycholoog? Want een tegemoetkoming krijgt hij niet. Een treurig verslag van hoe bureaucratie mensen die hulp nodig hebben, zo hard in de weg kan zitten.

Het hele artikel lees je op Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle, De Standaard | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser