Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Hockeytrainer filmde stiekem honderden meisjes in kleedkamer

Hockeytrainer filmde stiekem honderden meisjes in kleedkamer

De 45-jarige jeugdtrainer Luigi C. van de Haagse hockeyclub HGC is aangehouden omdat hij jarenlang stiekem honderden meisjes en jonge vrouwen heeft gefilmd in de kleedkamer van de club. 

| Madelijne Daub en Annemiek Cornielje

C. bezat volgens het OM in Den Haag ook kinderporno, dit staat echter los van HGC. Er staan geen leden op en hij heeft de beelden niet zelf gemaakt. Het materiaal was bij de politie al bekend uit andere onderzoeken.

Ook bezoekende clubs
De trainer had niet alleen dvd’s met opnames van hockeysters van HGC in huis, maar ook van leden van in totaal 34 bezoekende clubs. Het zijn vooral beelden van meisjes van zestien jaar en ouder.

Vast punt
De camera in de dameskleedkamer stond op een vast punt, zegt het OM. Het is niet bekend welke meisjes en vrouwen op de filmopnames staan, het apparaat kon niet bewegen of inzoomen.  De opnames zijn gemaakt tussen 2006 en 2011. Er wordt nog onderzocht of er ook buiten deze periode is gefilmd.

Geschorst
De trainer is op 26 augustus aangehouden en twee dagen later voorgeleid. De rechter-commissaris besloot toen dat hij twee weken langer vast moest blijven zitten. HGC heeft de trainer geschorst.

Foutje
Rudolph van Dusseldorp, verenigingsmanager van HGC, vertelt dat zij C. nooit om eenVerklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben gevraagd. Toen C. in 2006 als jeugdtrainer kwam werken bij HGC is hem dat nooit gevraagdDat was in die tijd niet gebruikelijk. Hij kwam bij ons binnen via een andere club in Den Haag. Het was een gewaardeerde trainer en aardige vent, anders hadden we hem allang bedankt. Dat gaan we voortaan anders doen, aldus Van Dusseldorp.

KNHB steunt HGC
De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) staat hockeyclub HGC bij in de ondersteuning van de leden en betrokkenen. De verdachte mag voor onbepaalde tijd geen functie binnen de hockeysport vervullen of terreinen van hockeyverenigingen betreden.

Amalia en Alexia hockeyen bij HGC
Ook twee van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, Amalia en Alexia, hockeyen bij HGC. Het OM heeft laten weten dat zij niet op de beelden staan. Dit wordt bevestigd door Van Dusseldorp.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser