Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

H&M sluit alle deuren in Zuid-Afrika door vernielingen na 'racistische' foto

H&M sluit alle deuren in Zuid-Afrika door vernielingen na 'racistische' foto

Winkelketen H&M heeft de deuren van alle winkels in Zuid-Afrika gesloten. Dat gebeurt preventief: de keten wil verdere vernielingen door demonstranten voorkomen.

| Merel Boudrie

Zij hebben meerdere winkels aangevallen vanwege een ‘racistische’ reclamefoto.

Lees ook
Moeder van jongen in H&M-‘apentrui’ reageert: ‘Stop met die onnodige kritiek’

Kritiek
Het gaat om een foto van een donker jongetje die een trui draagt met de tekst ‘coolest monkey in de jungle’. En dát viel niet bij iedereen in goede aarde: H&M ligt al dagen onder vuur. Zo verbrak rapper The Weeknd alle banden met het modemerk.

Deuren dicht
Demonstranten richtten in Zuid-Afrika vernielingen aan in winkels in Pretoria, Sandton, East Rand en Johannesbrug. Tot de protesten zijn verminderd sluit H&M – om verdere problemen te voorkomen – alle filialen in Zuid-Afrika.

Onnodige kritiek
De moeder van het uit Zweden afkomstige jochie begrijpt niets van alle kritieken. Ze voelde zich dan ook genoodzaakt het voor de modeketen op te nemen: “Dit is één van de honderden outfits die mijn zoon droeg tijdens de fotoshoot. Stop met die onnodige kritiek.”

Op Twitter verschijnen beelden van de vernielingen en demonstraties.

NIEUWS | MODE | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser