Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Herken jij deze blonde dierenverzorger uit 'ZOOP' nog?

Herken jij deze blonde dierenverzorger uit 'ZOOP' nog?

In de rubriek ‘Kindsterren’ zoeken we uit hoe het nu gaat met kinderen uit gouwe ouwe tv-series en films. Hoe is het met dierenverzorger ‘Aaron’, die lange blonde jongen uit ‘ZOOP’?

| Martine Schut

Aaron heet in het echt Sander Jan Klerk (34) en hij is nog steeds acteur.

Lees ook
Hoe gaat het nu met ‘kwajongen’ Pietje Bell uit de gelijknamige film?

Hoe ben jij de acteerwereld ingerold?
Het was als kind al mijn droom. Ik zat al jong op een theaterschool en ik had de hoofdrol in de musical van groep 8, dus het acteren zat er al vroeg in. Op mijn vijftiende schreef ik me in bij een castingbureau (eigenlijk wist ik helemaal niet of ik wel goed genoeg was) en had ik mijn eerste auditie te pakken: ik kreeg een bijrol in Westenwind. Acht jaar, “honderden audities” en verschillende bijrollen in series verder kwam ZOOP op mijn pad. Toen dacht ik echt: Wow. Ik vond het echt een beloning na acht jaar knokken in de acteerwereld. In de laatste ronde van de audities waren Jim Bakkum en ik nog over. Uiteindelijk werd ik gekozen. Een week later mocht ik meteen mijn koffers pakken, want toen begonnen de opnames van de film ZOOP in Afrika. Een gigantisch avontuur van twee-en-een-halve maand. Ik was toen een jaar of 22.”

Heb je nog een leuke anekdote uit die tijd?
“Ja, een hele waslijst. Die hele film was gewoon één anekdote. Er zat een scène in waarin we levende wormen moesten eten. Dat was al heel heftig, maar dat moest dan ook nog eens een keer of twintig, net zo lang tot de take goed was. De hele cast van ZOOP was overigens echt stoer, want heel veel stunts deden we gewoon zelf. Zo kregen we ook paardrijlessen, zodat we konden rijden in de film. Het was geweldig, want wie krijgt nou de kans in Nederland om een soort film à la Indiana Jones op te nemen?”

Je kreeg na de film natuurlijk meteen een ‘sterrenstatus’, hoe was dat?
“Dat was heel bizar. Alles wat daarbij kwam kijken, was echt een gekkenhuis. Ik kon niet normaal over straat. Als ik langs een basisschool liep, kwamen er hordes kinderen met fototoestellen op mij af. We hadden ook speciale fandagen waar we handtekeningen moesten uitdelen en mensen stonden gewoon vier uur in de rij voor een krabbel. Ik kan me ook nog een voorbeeld herinneren van een dag waarop we uitgenodigd waren in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Op die dag stond er een gigantische file tot aan de snelweg. Er kwamen iets van tienduizend mensen. Maar wij stonden ook in die file. Toen kwam er een speciale wagen die ons over de vluchtstrook naar het park begeleidde. Dat zijn wel gekke dingen.”

Wat doe je eigenlijk nu?
“Ik ben nog steeds acteur. Ik ben altijd blijven acteren. Na ZOOP heb ik nog in verschillende series gespeeld, maar ik ben ook naar Londen verhuisd. Daar heb ik een agent gevonden die ervoor heeft gezorgd dat ik nu met audities voor buitenlandse producties (twee Amerikaanse series) bezig ben. Ik mag daar overigens nog niks over kwijt, want dat mag nog niet naar buiten komen. Ook heb ik deze week nog een auditie bij Kemna Casting.”

Dit is ‘Aaron’ nu:

sander-jan-klerk-headshot-2final22

NIEUWS | BEKEND | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Sander Jan Klerk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser